Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Legumele și fructele din piețe conțin un compus chimic periculos

Un compus chimic deosebit de periculos, care nu a fost testat suficient inainte de a fi lansat pe piata, se regaseste in farfuriile romanilor.

Principalele legume consumate de romani sunt tratate cu cel mai nou pesticid, Initium, care provoaca cancer la colon! Initium este o substanta noua, foarte toxica, pentru tratarea culturilor de cartofi, rosii, castraveti, ceapa, cat si pentru plantatiile de vita de vie.

Acesta, potrivit unor teste, sporeste cu pana la 65% riscul de cancer de colon. Consortiul german de produse chimice, care il produce, a dezvaluit ca Romania este prima tara din intreaga lume care a autorizat produsul. Compania sustine ca „produsul fungicid va ajuta viticultorii sa treaca mai repede la o productie de inalta calitate“.

Cert este insa ca aceasta substanta nu a fost testata de laboratoarele romanesti, ci doar de catre producator, care, bineinteles, da asigurari ca produsul este inofensiv pentru oameni. Interesul comercial al companiei pune insa sub semnul intrebarii acuratetea testelor!

Un gram de INITIUM ajuns in organism are nevoie de un an pentru a fi eliminat. Daca ingurgitarea acestui produs se face zilnic, atunci el nu va mai putea fi eliminat niciodata.

Incepand cu 31 decembrie 2009, Romania este membra a Comisiei Codex Alimentarius, iar acest lucru a determinat reactii negative cu privire la efectele substantelor din lista de E-uri promovate de Codex. Codexul prevede ca tara noastra este obligata sa foloseasca experimental produse noi, precum fungicidul care contine o substanta chimica extrem de toxica.

Desigur, acesta este INITIUM. Numele "de catalog"al produsului este ametoctradin.

Produsul este toxic pentru organismul uman, carcinogen, reproductiv si dezvolta toxicitate, neurotoxicitate, si toxicitate acuta.

Conform cercetatorilor care combat Codex Alimentarius, folosirea produselor cu INITIUM sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, iar substanta, care intra rapid in combinatii chimice, devine reziduala in organism. Asa cum INITIUM ajuta la cresterea rapida a celulelor leguminoase, la fel de repede va conduce si la marirea tumorilor maligne, scrie cancan.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.