Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Majorarea salariului minim, AMÂNATĂ. Decizia de ULTIM MOMENT luată de Guvern

breaking news stiripesurse.ro

Executivul a decis, cu puţin timp de începerea şedinţei de Guvern, să scoată de pe ordinea de zi şi să amâne majorarea salariului minim. Motivul? Lipsa unui aviz consultativ din partea Consiliului Economic şi Social (CES). Deşi a existat o şedinţă CES ieri, subiectul nu a fost pus în discuţie.

Potrivit primelor informaţii, majorarea salariului minim ar urma să fie pusă în discuţie săptămâna viitoare.

Ministerul Muncii a postat proiectul pe pagina sa de internet în data de 26 octombrie şi a menţionat că aşteaptă propunerile, sugestiile şi opiniile cu privire la acesta până pe data de 4 noiembrie. 

Conform notei de fundamentare, prin acest proiect de hotărâre a Guvernului se propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat la 1.900 lei lunar începând cu data de 1 ianuarie 2018, pentru un program complet de lucru de 166,666 ore în medie pe lună, ceea ce reprezintă o creştere de 31,03% faţă de luna decembrie 2017. 

"Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în prezentul proiect de hotărâre de Guvern constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 300 lei la 2.000 lei, fiind distinctă de cea prevăzută de Codul Muncii. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se realizează de către inspectorii de muncă", se precizează în nota de fundamentare. 

În ceea ce priveşte impactul macroeconomic, în notă se estimează că majorarea propusă va avea efecte pozitive asupra creşterii economice prin stimularea ocupării şi reducerii muncii la negru.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - DNA, reacţie BOMBĂ pe modificările la Legile Justiţiei: 'Se impune o poziție FERMĂ, de respingere în bloc a proiectelor' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.