Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Masca devine OBLIGATORIE în Centrul Vechi - Lista locațiilor din aer liber unde trebuie purtată

Ultima Ora breaking news

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în zona pietonală a Centrului Vechi, măsura despre care viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, spunea că a fost solicitată de mult timp.

UPDATE 17.08 - Potrivit Antena 3, masca de protecție va fi obligatorie, în București, și în piețe, gări și stațiile de autobuz și tramvai, aflate în spațiul deschis. Decizia a fost luată, potrivit sursei citate, în ședința CMSU.

Şedinţa CMSU a început în jurul orei 16.00, conform News.ro.

Citește și: Familia bărbatului care a SĂRIT pe geam de la etajul 6 la o descindere a MASCAȚILOR a depus plângere penală

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat miercurea trecută că purtarea măştii ar putea deveni obligatorie în orice zonă pietonală din Centrul Vechi, măsura fiind solicitată de mai mult timp. Bădulescu afirmă că s-a luat în calcul faptul că „zona este cu grad de infecţie foarte mare, având în vedere zona restrânsă şi numărul mare de persoane care frecventează Centru Vechi”.

„Zona pietonală din Centrul Vechi se impune a fi imediat reglementată. (...) Măsura va viza 30 de zile, non-stop, orice persoană care intră în Centrul Vechi va trebui să aibă mască, în zonele pietonale”, a declarat Aurelian Bădulescu, la Digi 24.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare.

„Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiştilor, următoarele propuneri:

- Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică.

- Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup”, arată decizia CNSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.