Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă maximă în Franța: Parisul scoate în stradă 10.000 de polițiști pentru meciul cu Marocul

Secourse Rouge
gendarmerie jandarmerie Franta

Poliţia franceză se pregăteşte pentru semifinala pe care echipa Franţei o va disputa miercuri seară împotriva Marocului la Cupa Mondială la fotbal, după ciocnirile petrecute după victoria de săptămâna trecută a Marocului contra Portugaliei, transmite Reuters, informează Agerpres.

Aproximativ 10.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi la nivel naţional, dintre care 5.000 în regiunea Ile-de-France din jurul Parisului şi 2.000 în capitală, un personal de securitate dublu faţă de meciurile anterioare de la Cupa Mondială, a declarat ministrul de interne Gerald Darmanin la televiziunea France 2.

'Prietenii noştri marocani, la fel ca suporterii francezi, sunt bineveniţi să organizeze o petrecere şi misiunea noastră nu este să-i oprim să petreacă (...), însă aceasta va trebui să aibă loc în condiţii bune de securitate', a spus Darmanin.

La 10 decembrie, după victoria Marocului împotriva Portugaliei, la Paris au izbucnit ciocniri după ce sărbătoririle cu steaguri şi claxoane au degenerat în violenţe de stradă, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene.

Franţa, fostă putere colonială în Maroc, are pe teritoriul său o numeroasă diaspora marocană, concentrată mai ales în jurul Parisului şi pe coasta Mediteranei.

Deşi în Franţa nu există statistici demografice pe baza etniei, numărul franco-marocanilor şi al marocanilor este estimat la circa un milion.

Ministrul Darmanin a spus că bulevardul parizian Champs Elysees - o arteră cu lăţime de 70 metri care este adesea punctul focal al celebrărilor sportive spontane, dar şi al demonstraţiilor - nu va fi închis miercuri, însă ar putea fi după finala de duminică a Cupei Mondiale.

Prefectura de poliţie a Parisului a transmis că forţele de securitate se vor concentra pe Champs Elysees pentru a preveni actele de vandalism şi agresiunile.

Pentru prevenirea ambuteiajelor în centrul capitalei, câteva ieşiri ale inelului periferic din jurul Parisului vor fi închise de la ora locală 22:00, iar accesul la unele staţii de metrou va fi restricţionat.

Din jurul orei locale 18:00, cu două ore înainte de startul meciului, circa 500 de puncte de control vor fi instituie în Paris şi în alte zone, iar fanii vor fi percheziţionaţi pentru artificii şi fumigene.

Darmanin a mai spus că multe ar putea depinde de vreme, dat fiind că Franţa traversează o perioadă neobişnuit de rece, cu temperaturi sub zero grade şi zăpadă aşteptată într-o mare parte a nordului ţării.

'Vremea nu este foarte potrivită pentru adunări în aer liber, dar ne aşteptăm că, indiferent de vreme, oamenii vor dori să-şi exprime bucuria, ceea ce este absolut legitim', a afirmat ministrul de interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.