Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă MAXIMĂ în Spania: Guvernul ia în considerare ÎNCHIDEREA Madridului din cauza COVID-19

steag spania

Preşedinta regiunii Madrid, Isabel Diaz Ayuso, a anunţat joi că guvernul spaniol ia în considerare închiderea capitalei ca măsură de a opri răspândirea coronavirusului în Spania, relatează Reuters.

Guvernul spaniol a negat miercuri că ar avea în plan o astfel de decizie.

Cum a reușit Rusia să pună pe fugă coronavirusul: Măsurile draconice luate de autorități de la începutul anului


"Din ce am văzut în ultimele ore, este luată în considerare posibilitatea de a închide Madridul", a spus Isabel Diaz Ayuso la postul local de televiziune Tele 5.

Potrivit El Pais, în Comunitatea Madrid numărul cazurilor confirmate de coronavirus ajunsese miercuri la 1.024 şi s-au înregistrat 31 de decese.

Ministrul egalităţii Irene Montero a fost diagnosticată cu coronavirus, iar vicepremierul Pablo Iglesias a fost pus în carantină, potrivit Reuters, care adaugă că toţi miniştrii din cabinet vor fi testaţi joi pentru coronavirus. De altfel, la şedinţa executivului programată pentru joi vor participa doar miniştrii a căror prezenţă este necesară pentru a aproba noile măsuri anticoronavirus. Toate reuniunile premierului Pedro Sanchez vor fi ţinute exclusiv prin videoconferinţă.

Întreg Guvernul spaniol a fost testat după ce ministrul Egalităţii de şanse, Irene Montero, a fost diagnosticat cu Covid-19 şi viceprim-ministrul Pablo Iglesias este în plasat în carantină.

Potrivit televiziunii naţionale spaniole, Executivul a anunţat printr-un comunicat că Montero este una dintre cele peste 2.700 de persoane infectate.

Membrii Guvernului au fost testaţi joi, iar întâlnirile din agena prim-ministrului Pedro Sánchez, inclusiv şedinţa de Guvern, vor avea loc într-o manieră telematică.

Irene Montero se simte bine şi a transmis într-un mesaj publicat pe Twitter că a prezentat simptome de miercuri şi că va urma instrucţiunile medicilor.

La rândul lui, Iglesias a anunţat că va rămâne la domiciliu până la primirea rezultatelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.