Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ maximă: Teroriştii Statului Islamic provoacă, în continuare, teroare în Danemarca

isis2

Ameninţarea teroristă din Danemarca reprezentată de jihadişti rămâne gravă, în pofida eşecurilor înregistrate de gruparea extremistă Statul Islamic (SI), a anunţat vineri poliţia daneză, relatează DPA. Statul Islamic continuă să ceară susţinătorilor săi să comită atacuri în Occident în pofida faptului că a pierdut controlul în vaste teritorii din Irak şi Siria, a anunţat Serviciul danez de securitate şi informaţii (PET), conform Agerpres.

Citește și: Carmen Dan, pusă la zid! Noua gafă incredibilă a ministrului Afacerilor Interne

'Capacitatea SI de a comite atacuri mai complexe care să vizeze Vestul a diminuat, dar nu a dispărut', a declarat şeful PET, Finn Borch Andersen. Ameninţări au fost de asemenea generate de voluntari ai SI care se întorc în Europa, precum şi de către deţinuţi şi membri ai unor bande care s-au radicalizat în închisoare, potrivit Centrului pentru Analiza Terorismului (CTA) din cadrul PET.

Citește și: Evoluție uriașă! Câți bani va încasa Mihaela Buzarnescu pentru calificarea în finala turneului de la Hobart

Cel puţin 150 de persoane au călătorit din 2012 din Danemarca în Siria şi Irak pentru a se alătura unor grupări jihadiste.Aproximativ o cincime dintre aceştia s-ar afla în regiune, potrivit CTA. Soren Jensen, din cadrul CTA, a afirmat că 'evaluarea sa este că atacurile cu mijloace simple, accesibile sunt cea mai probabilă formă de atac în Danemarca'. Această evaluare are la bază atacuri recente şi capacitatea pe care ar deţine-o militanţi islamişti. Au fost cazuri în care au fost folosite vehicule sau cuţite pentru a ataca trecători. Dar riscul general pentru populaţia daneză de a fi afectată de un atac terorist rămâne încă limitat, menţionează PET.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.