Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă - Medicamente cancerigene retrase de pe piața Uniunii Europene

medicamente

Medicamente pentru afecţiuni cardiace care conţin o substanţă activă produsă de o a doua companie din China sunt retrase de pe piaţa Uniunii Europene după detectarea unei impurităţi toxice, cancerigene, transmite Reuters preluată de news.ro

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat luni că Zhejiang Tianyu Pharmaceutical nu mai este autorizată să fabrice valsartan pentru medicamentele europene şi că a suspendat certificatul referitor la calitatea acestei substanţe.

Atât agenţia cât şi compania chineză au anunţat că medicamentele care conţin substanţa valsartan fabricată de Zhejiang Tianyu sunt retrase de pe piaţă.

Tentativă de JAF la Țăndărei : O familie care se întorcea de la mare, blocată de mai multe mașini

EMA anunţase deja pe 10 august că s-a constatat că unele loturi de valsartan furnizate de Zhejiang Tianyu conţin N-nitrosodimetilamină (NDMA), care poate fi cancerigenă.

Cu toate acestea, nivelul de NDMA descoperită în livrările Zhejiang Tianyu este considerabil mai mic decât cel detectat în valsartanul fabricat de Zhejiang Huahai Pharmaceutical, potrivit agenţiei.

Informaţiile referitoare la contaminarea ingredientului activ valsartan livrat de Zhejiang Huahai au dus luna trecută la declanşarea unei alerte globale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.