Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ METEO - Cod portocaliu de caniculă și de furtună în mai multe județe și București

METEO
meteo alert

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte Cod portocaliu și galben de caniculă, dar și de furtuni, valabile până joi. București și 16 județe sunt sub alertă Cod portocaliu de caniculă. În Moldova vor fi rafale de peste 80...90 km/h.

Luni, valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii au emis pentru luni o avertizare Cod portocaliu. În Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade.

Alerta vizează Bucureștiul și județele Prahova, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Olt.

content-image

Un alt Cod galben este în vigoare luni între orele 10.00 – 22.00.

În Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...30 l/mp.

O avertizare Cod portocaliu va intra în vigoare la ora 13.00 și va expira la ora 22.00.

În Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp.

Avertizarea vizează județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.

content-image

În zilele de marți, miercuri și joi, local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.