Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă meteo în Japonia - O puternică furtună de zăpadă care a lovit nordul arhipelagului a dus la anularea a zeci de trenuri şi zboruri

IGSU
vreme zapada

O puternică furtună de zăpadă a lovit joi nordul Japoniei joi, provocând anularea mai multor zboruri şi trenuri în regiune, informează DPA preluată de Agerpres.

Potrivit Agenţiei meteorologice nipone, furtuna s-ar putea intensifica, aducând şi mai multe ninsori pe insula nordică Hokkaido, dar şi în prefecturile Aomori şi Iwate din insula principală, Honshu.

Un sistem de joasă presiune a făcut deja ca stratul de zăpadă să atingă 45 de centimetri în localitatea Shimokawa şi 30 de centimetri în satul Nishiokoppe, ambele de pe insula Hokkaido, până la ora locală 11:00 (02.00 GMT), a relatat principalul ziar din regiune, Hokkaido Shimbun.

Potrivit prognozelor agenţiei, stratul de zăpadă va ajunge la 60 de centimetri pe insula Hokkaido până vineri dimineaţa.

Operatorii de transport au decis deja să anuleze cel puţin 85 de trenuri şi 16 zboruri, iar 223 de şcoli au fost închise, a indicat aceeaşi publicaţie.

Peste noapte, căderile masive de zăpadă, însoţite de vânturi puternice, care au afectat insula Hokkaido au provocat anularea a peste 60 de zboruri şi întârzierea a circa 70, iar circa 100 de persoane au fost nevoite să îşi petreacă noaptea pe aeroportul New Chitose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.