Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ MONDIALĂ Coreea de Nord a lansat RACHETA

KCNA/Reuters
N korea, racheta

Coreea de Nord a efectuat miercuri (ora locală) un nou tir cu o rachetă balistică, potrivit statului-major sud-coreean, transmite AFP.

Un responsabil din cadrul Pentagonului a anunţat, al rândul său, că militarii americani au detectat un "posibil tir de rachetă" al Coreii de Nord, primul după mai multe luni.

Citește și: Sanda Ladoși și soțul ei, săltați de mascati: Acuzatii grave ale DIICOT – prejudiciu imens

"În jurul orelor 13.30 (marţi, 18.30 GMT), am detectat un posibil tir de rachetă provenind din Coreea de Nord", a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, colonelul Rob Manning.

Preşedintele american, Donald Trump, a fost informat despre tirul de rachetă din Coreea de Nord în timp ce dispozitivul balistic se mai afla în zbor, a anunţat Casa Albă marţi.

Citește și: Câștig uriaș pentru televiziuni, după moartea actriței Stela Popescu: Cine a fost liderul surpriză în audiențe

Preşedintele se află în vizită la Congres în momentul tirului şi "a fost informat despre situaţia din Coreea de Nord în timp ce racheta era încă în zbor", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

Racheta a fost lansată spre est din provincia meridională Pyongan de Sud, a informat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap, precizând că militarii sud-coreeni şi americani analizează datele.

Citește și: Acuzaţii fără precedent ale ministrului Muncii: Lia Olguţa Vasilescu ‘pune la zid’ multinaţionalele

Cu câteva ore mai devreme, Seulul avertizase că se observă semne de activitate la o bază de rachete din Coreea de Nord. Un radar de urmărire a rachetelor a fost pus în funcţiune luni la o bază nord-coreeană neidentificată, iar traficul de telecomunicaţii s-a intensificat, potrivit unei surse guvernamentale citate de Yonhap.

"Este adevărat că mişcări active au fost detectate la o bază de rachete nord-coreeană", a spus sursa. "Semnale cum sunt cele reperate luni au fost detectate frecvent", a adăugat aceasta.

Citește și: Semnal de alarmă! Apa îmbuteliată, la preț de MARMURĂ! Ce pregătesc mai-marii statului

Guvernul japonez se află şi el în stare de alertă după ce au fost detectate semnale radio stârnind temeri legate de un posibil tir de rachetă, a informat agenţia Kyodo.

La 3 septembrie, Coreea de Nord a efectuat al şaselea test nuclear, cel mai puternic până în prezent, privind o bombă H suficient de miniaturizată pentru a echipa o rachetă.

Citește și: Reacție vehementă a Olguței Vasilescu! „NU sunt de acord”

La 15 septembrie, la mai puţin de o săptămână după adoptarea de către ONU a celei de-a opta serii de sancţiuni, Phenianul a tras o rachetă balistică deasupra Japoniei, pe o distanţă de 3.700 de kilometri, potrivit autorităţilor de la Seul.

"Coreea de Nord a lansat în această dimineaţă o rachetă balistică neindentificată de la Pyongsong, la sud de Phenian, cu direcţia către est. Comandamentul Sud-Coreean Inter arme analizează detaliile împreună cu partea americană", a declara un oficial militar sud-coreean, conform CNN.

Citeşte şi: Lovitură dură a lui Mihai Tudose pentru Liviu Dragnea: 'Eu AM ÎNCREDERE în OLAF'

Au trecut aproape două luni de când liderul de la Phenian, Kim Jong Un, nu a mai făcut niciun test cu rachetă.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.