Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ MONDIALĂ Donald Trump anunță că e gata de RĂZBOI, după racheta lansată de Coreea de Nord

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a atenţionat din nou, marţi, Coreea de Nord, afirmând că 'toate opţiunile sunt pe masă', după ce Phenianul a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei, informează AFP şi Reuters.

'Lumea a primit foarte clar ultimul mesaj al Coreei de Nord: acest regim şi-a arătat dispreţul pentru vecinii săi, pentru toţi membrii Naţiunilor Unite şi pentru normele minimale ale unui comportament internaţional acceptabil', a subliniat Donald Trump într-un comunicat al Casei Albe, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

'Ameninţările şi acţiunile de destabilizare nu fac decât să amplifice izolarea regimului nord-coreean în regiune şi în rândul tuturor naţiunilor din lume. Toate opţiunile sunt pe masă', a spus Trump.

Această lansare de rachetă care s-a prăbuşit în mare după ce a survolat Japonia este considerată o escaladare majoră. La scurt timp după acest tir de rachetă, Donald Trump a avut o convorbire cu premierul nipon Shinzo Abe şi cei doi lideri au convenit să 'accentueze presiunea' asupra Coreei de Nord, a precizat marţi Casa Albă.

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB

Preşedintele american a atenţionat de mai multe ori că ar putea folosi forţa militară împotriva Coreei de Nord, dacă aceasta nu va pune capăt programelor sale balistic şi nuclear. Însă până acum Washingtonul s-a mulţumit să desfăşoare manevre militare comune cu Seulul.

La începutul lunii august, Casa Albă estima, într-un comunicat, că Phenianul 'reprezintă o ameninţare directă, serioasă şi crescândă pentru SUA, Coreea de Sud, Japonia, precum şi pentru cea mai mare parte a ţărilor lumii".

Citește și: Liviu Dragnea pune punct speculațiilor din presă! Când vor avea loc creșterile salariale

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat recent, în unanimitate, o rezoluţie care consolidează semnificativ sancţiunile deja impuse Coreei de Nord. Dacă această rezoluţie este respectată, ea ar urma să priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari, obţinute până în prezent în principal din exporturile de cărbune, minereu de fier şi produse piscicole.

Experţi militari subliniază riscul foarte crescut al unei conflagraţii regionale în caz de acţiune militară împotriva Phenianului. Consiliul de Securitate al ONU urmează să se reunească din nou într-o sesiune de urgenţă, marţi, la cererea SUA şi Japoniei.

Citește și: Iubitul Elenei Udrea vrea să dea lovitura! Ce afacere își va deschide acesta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.