Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Negocierile pentru Brexit sunt în PERICOL: Bruxellesul anunță că ar putea EȘUA

rfi.fr
Brexit

Negociatorul-şef pentru Brexit al Uniunii Europene, Michel Barnier, a declarat vineri că încă există "riscul ca negocierile să eşueze” după ce Bruxelles a refuzat din nou propunerile Regatului Unit privind graniţa cu Irlanda, scrie The Guardian.

"În ceea ce priveşte ajungerea la un acord, suntem aproape la 75%”, a declarat Barnier, scrie news.ro.

Citește și: Elena Udrea a ales bine unde să se refugieze! Iată de ce

El a precizat că, deşi Marea Britanie şi UE colaborează pentru a ajunge la ieşirea britanicilor din blocul european în martie 2019, s-ar putea ca acest lucru să nu se întâmple dacă subiecte importante precum Irlanda rămân nerezolvate.

"Există mereu dificultăţi şi un risc de eşec”, a adăugat el. Unele persoane din Marea Britanie vor să îşi aleagă doar părţile care le convin dar răspunsul UE în această privinţă va fi mereu "în niciun caz”, a spus Barnier.

Citește și: Un cunoscut om de afaceri, eliberat! Fusese condamnat la ani grei închisoare, pentru fapte de corupție

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a declarat vineri că Marea Britanie respinge afirmaţiile conform cărora planurile sale privind graniţa cu Irlanda au fost "anihilate sistematic” de oficialii UE la o întâlnire din această săptămână cu negociatorul-şef al Regatului Unit, Olly Robbins.

Daily Telegraph a citat din surse diplomatice anonime care au declarat că oficialii europeni au respins categoric propunerile britanice şi au susţinut clar că niciuna dintre opţiunile britanicilor privind controalele vamale nu va funcţiona.

Citește și: Cioloș a dat cărțile pe față! Din ce trăiește fostul premier

Mujtaba Rahman, care lucrează la grupul de consultanţă politică Eurasia a declarat: "Este pentru prima oară când propunerile Marii Britanii au fost respinse sistematic într-o întâlnire oficială”.

Negocierile vor continua în următoarele trei săptămâni iar oficialii europeni sunt nemulţumiţi că poziţia britanicilor privind graniţa cu Irlanda nu s-a modificat din august anul trecut, atunci când au fost respinse pentru prima dată propunerile lor.

Citește și: Liviu Dragnea pune la zid angajații BNR! Atac năprasnic

Marea Britanie a propus un nou "parteneriat vamal eficient” care ar include „o echivalenţă a regulamentelor” pentru ambele părţi şi o opţiune în viitor pentru „divergenţă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.