Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ: O alunecare de teren poate afecta centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca

radiocluj.ro
alunecare de teren cluj

O alunecare de teren pe fosta rampă de gunoi de la Pata Rât a blocat albia unui pârâu şi pune în pericol de erodare centura de ocolire Vâlcele-Apahida a municipiului Cluj-Napoca, potrivit AGERPRES.

"A fost o alunecare de teren în luna iulie, atât a pământului cu care s-au acoperit deşeurile de la rampa de gunoi neconformă de la Pata Rât, cât şi a deşeurilor, pe o lungime de 300 de metri, blocând pe 120 de metri albia pârâului Zăpodie, adiacent depozitului. Spre sfârşitul toamnei, când ploile se vor accentua, situaţia nu va rămâne la fel. Fiind blocată albia pârâului, dacă vor veni debite masive de apă pe albie, este o posibilitate să erodeze undeva în preajma centurii de ocolire a Clujului pe relaţia Vâlcele-Apahida. În plus, nivelul de levigat (lichid toxic rezultat din dizolvarea deşeurilor - n.r.) nu este gestionat corect, fiind lăsat să curgă, debitul ajungând şi la 100 de litri pe secundă. Beneficiarul, Consiliul Judeţean Cluj, stă şi nu face nimic corespunzător în rezolvarea acestei probleme", a declarat marţi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj, prefectul Aurel Cherecheş. 

CJSU a dispus CJ Cluj să intervină în acest caz şi să ia măsurile necesare. 

"Prin instituţiile statului putem dispune termene de conformare, dacă nu se conformează Consiliul Judeţean Cluj putem chema alte instituţii ale statului", a mai spus prefectul. 

Într-o notă de constatare de la începutul lunii august, întocmită de mai multe instituţii, se arată că deşeurile dislocate din corpul depozitului de la Pata Rât reprezintă aproximativ 15-20% din volumul acestuia.

Citeşte şi: Sediul ISU Alba, mansardat şi reabilitat printr-o investiţie de 1,8 milioane de lei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.