Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă pentru populație: 'Urşii ies din hibernare şi atacul lor este iminent'

Radu Pop
Facebook
urs ursi

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, atrage atenţia că urşii ies din hibernare şi "atacul lor este iminent", îndemnând oamenii să fie vigilenţi şi să sune la 112 dacă observă urşi în localităţi, pentru a putea fi îndepărtaţi.

"Atenţie sporită în această perioadă! Urşii ies din hibernare şi atacul lor este iminent, de aceea este important ca cetăţenii să fie vigilenţi. La Şimoneşti, ursul a atacat deja, pagubele sunt 6 oi care au trebuit sacrificate şi 6 miei dispăruţi", a arătat Borboly Csaba, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a îndemnat oamenii să sune la 112 dacă observă apariţia ursului în localitate pentru ca intervenţia Jandarmeriei şi a vânătorilor să fie eficientă, iar pericolul să fie îndepărtat.

"Înregistraţi animalele domestice în Registrul Agricol al Primăriei pentru a putea solicita despăgubiri", a adăugat el, menţionând că "este important să susţinem în continuare demersurile ministrului Tanczos Barna pentru că doar aşa putem asigura condiţii de siguranţă pentru familiile noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.