Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă peste Prut. Mai multe raioane din Republica Moldova se află sub Cod Roşu de alertă epidemiologică

adevarul.ro
virus covid delta

Autorităţile locale susţin că au luat această decizie după ce, în ultimele două săptămâni, a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar tot mai multe cazuri sunt de import. Totodată, în aceste regiuni rata de vaccinare anti-COVID-19 este mică, transmite Publika.md.

În municipiul Soroca şi alte opt 8 din acest raion a fost instituit Codul Roşu, iar în două localităţi - Codul Portocaliu. Pericolul persistă şi în două sate aflate sub cod galben.

''Numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 14 zile este de 89. Incidenţa la 100 de mii populaţie este de 99,2%. Municipiul Soroca este sub cod roşu de alertă. În total avem 61 de cazuri înregistrate.''

Responsabili din domeniul sănătăţii din Soroca susţin că în ultima perioadă au fost înregistrate multe cazuri de import, iar rata de vaccinare în zonă este sub 20 la sută.

''Avem şi cazuri de import din Federaţia Rusă, din Irlanda. În prezent, în raionul Soroca sunt administrate în jur de 17.000 de doze de vaccin. Rata de acoperire variază de la localitate la localitate, în mediu pe raion sunt vaccinaţi 18-20% cu prima doză.''

Sub cod roşu de alertă epidemiologică se află şi oraşul Vulcăneşti din Autonomia Găgăuză. În ultimele 14 zile au fost înregistrate 18 cazuri de COVID-19, dintre care cei mai mulţi au adus virusul din Turcia. Odată cu instituirea Codului Roşu au fost introduse şi restricţii mai drastice.

''Au fost înregistrate 18 cazuri în ultimele 14 zile. La 100.000 de populaţie incidenţa este de 119 cazuri şi asta deja este Cod Roşu. Sunt închise barurile, magazinele, cluburile de noapte nu vor activa. În magazine masca de protecţie devine obligatorie.''

Săptămâna trecută, 15 localităţi din raionul Cahul au intrat sub Cod Roşu de COVID-19 din cauza numărului mare de îmbolnăviri. Autorităţile îndeamnă în continuare populaţia să se vaccineze. În prezent, doar 17% din populaţie s-a imunizat cu ambele doze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.