Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ PNL cere prelungirea procesului de votare: 'Aşa ceva este INADMISIBIL'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban

Partidul Naţional Liberal solicită Biroului Electoral Central prelungirea procesului de vot până la ora 23.00, anunţă liderul PNL, Ludovic Orban, spunând că oamenii care stau la coadă să voteze în diaspora nu au cum să îşi exercite toţi dreptul de vot până la ora 21.00, relatează News.ro.

Citește și: Dan Turturică anunță un CUTREMUR POLITIC DE PROPORȚII: 'PSD a pierdut locul I. Și chiar II. USR și PNL se află pe primele locuri'

"PNL va depune la Biroul Electoral Central o cerere de prelungire a programului de vot de la ora 21 până la ora 23. Este clar că pe analiza numărului de persoane care pot să voteze pe parcursul unei ore, cetăţenii români care stau la coadă în diaspora nu au cum să-şi exercite toţi dreptul de vot. Ca atare, obligaţia Biroului Electoral Central este aceea de a interpreta legea astfel încât să permită exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetăţean român care intenţionează să voteze", a afirmat Orban.

Citește și: ÎNGHESUIALĂ la vot: SURPRIZĂ în topul județelor cu cele mai mari procente la europarlamentare

El spune că nu există niciun argument legal care să împiedice prelungirea programului de votare.

"Nu există niciun argument legal care să împiedice prelungirea programului de votare până la ora 23, astfel încât să permitem cetăţenilor români să îşi exercite dreptul fundamental la vot. BEC are bază legală pentru că legea referendumului era clar că este permis dreptul de vot până la ora 23, iar acolo unde există neclarităţi sau prevederi contrare, BEC are dreptul de a lua decizii clarificatoare care să permită exercitarea dreptului de vot”, a explicat liderul PNL.

Orban a mai spus că nici până în prezent nu s-a rezolvat problema dreptului de vot pentru alegătorii internaţi în spitale şi solicită ca preşedinţii birourilor electorale să permită deplasarea urnei mobile.

"Nici până acum nu s-a rezolvat problema dreptului de vot în secţii de votare pentru cetăţenii români care sunt internaţi în spitale. Din nou solicităm preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare care au spitale pe raza secţiei de votare să permită deplasarea urnei mobile în aceste spitale publice pentru a permite exercitarea dreptului de vot pentru cetăţenii români care sunt internaţi înspitale şi care au dreptul să voteze şi care şi-au exprimat intenţia de a-şi exprima acest drept de vot”, a afirmat Orban.

Citește și: ALERTĂ - Referendumul pentru justiţie a depăşit pragul de validare

El a precizat că în multe secţii de votare din diaspora se termină buletinele de vot şi cere autorităţilor să găsească o soluţie pentru asigura numărul necesar de buletine atât la europarlamentare, cât şi la referendum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.