Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Primul caz mortal legat de MERS înregistrat în Europa în 2015

alerta

Autorităţile sanitare din Germania au anunţat marţi că un cetăţean german de 65 de ani a încetat din viaţă, într-un spital din Osnabruck (nordul ţării), ca urmare a îmbolnăvirii cu coronavirusul MERS (Middle Eastern Respiratory Syndrome), acesta fiind primul deces legat de MERS înregistrat în Europa în 2015, relatează AFP.

Sexagenarul, care revenise în februarie din Emiratele Arabe Unite (EAU), a murit din cauza unei afecţiuni pulmonare survenite în urma acţiunii virusului MERS, a precizat ministerul regional al sănătăţii din Saxonia Inferioară, într-un comunicat. 'Probabil', pacientul a contractat virusul în cursul unei vizite într-un târg de animale din emirate, unde se pare că a fost în contact cu dromaderi, cunoscuţi ca purtători ai MERS, potrivit ministerului.

Primul caz de îmbolnăvire cu MERS a fost depistat în Arabia Saudită, în 2012, unde se află 85 % din cazurile semnalate din Peninsula Arabică. În 2015, epidemia a provocat moartea a 19 persoane şi în Coreea de Sud, de când un prim pacient a fost diagnosticat ca purtător al virusului - mai multe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.