Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Protest la casa lui Ion Iliescu, după anunțul lui Augustin Lazăr - Marian Ceaușescu: 'Ți-a sunat ceasul!'

marian ceausescu

Protest la casa fostului președinte al României, Ion Iliescu, după anunțul făcut de procurorul general al României, Augustin Lazăr.Procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluției din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și Iosif Rus au fost puși sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, a anunțat, luni, procurorul general Augustin Lazăr. Protestatarul #rezist Marian Ceaușescu a mers la casa lui Ion Iliescu, acolo unde a strigat "'ți-a sunat ceasul". Amintim că Ion Iliescu a fost externat la finele săptămânii trecute, după ce a fost operat pe 1 Aprilie la Institutul C.C. Iliescu, din cauza unei complicații cardiace.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

"Astăzi secția parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a inaintat instanței de judecată rechizitorul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul Revoluției. E un moment deosebit pentru justiția militară și pentru justiția română în general. Finalizarea acestei cauze de către colegii nostri reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective pe care mi le-am propus în urmă cu trei ani, soluționarea dosarelor istorice. Oameni istorici au avu aprecieri in legătură cu momentul decembrie 1989. Astăzi juriștii incheie această provocare, care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele din decembrie 89 nu e una instituțională, ci este una individuală", a anunțat, luni, procurorul general.

Augustin Lazăr a precizat că dosarul cauzei cuprintre 3.330 de volume, dintre care 2.030 au fost instrumentate după 13 iunie 2016, menționând că pentru întocmirea rechizitoriului au fost administrate probleme obținute dupa 13 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.