Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - România suspendă zborurile dinspre și către Italia, Iran, China, Coreea de Sud

Facebook
arafat vela interne mai

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că România suspendă zborurile dinspre și către Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

Vezi și: Românii izolați din cauza coronavirusului și-au pierdut răbdarea: 'Mânânc mai mult, fumez dublu, renunț la tot, deși nu am nimic'

Suntem preocupați de protejarea populației:

”- Suspedarea zborurilor spre Italia și din Italia pe toate aeroporturile din România, începând cu data de 9 martie și până pe data de 23 martie. Operatorii au obligația să le spună călătorilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud că vor

- Operatorii aerieni au obligația de a nu permite cetățenilor care vin cu escală din Italia, China, Iran, Coreea de Sud”, a spus Marcel Vela.

Vela anunță că măsura intră în vigoare din 9 martie și este valabilă până pe 31 martie, ora 12.00, ora României.

„Operatorii aerieni au obligația de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală”, a spus Vela, duminică seara.

Vela a precizat că pasagerii își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

„De asemenea, se va comunica cetățenilor români faptul că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal, instituindu-se măsura carantinei”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei”. În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de 3,5 tone.

„Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a mai spus Vela.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.