Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă roșie de inundații în Mumbai - Noi ploi sunt așteptate să lovească orașul

inundatii india

Departamentul meteorologic indian a emis o alertă roșie pentru Mumbai, în condițiile în care ploile abundente continuă să lovească orașul și districtele învecinate, potrivit BBC.

Se estimează că vineri precipitații abundente vor lovi orașul, ceea ce va agrava inundațiile, a anunțat Departamentul meteorologic indian (IMD).

Unele părți ale orașului au fost inundate luni în apă până la brâu, ceea ce a dus la blocarea tuturor activităților.

Ploile musonice sunt frecvente în Mumbai în această perioadă a anului. Însă experții spun că schimbările climatice și dezvoltarea urbană necontrolată au făcut ca ploile să fie mai intense și mai puțin previzibile în ultimii ani. Multe zone au sisteme de drenaj învechite, ceea ce favorizează inundațiile.

Joi, autoritățile din Mumbai au interzis oamenilor să viziteze plajele în zilele în care agenția meteo a prezis precipitații abundente.

În multe zone, inundarea a dus la blocaje uriașe în trafic, iar oamenii au fost văzuți în timp ce se bălăceau prin apa tulbure care a inundat străzile. Serviciile de autobuz și trenurile de navetiști, care reprezintă colacul de salvare al sistemului de transport al orașului, au fost, de asemenea, întrerupte, iar oamenii au fost blocați în stații ore întregi.

Ploile abundente s-au abătut și asupra districtelor învecinate ale Mumbaiului. Traficul pe o autostradă națională cheie care leagă Mumbai de statul turistic Goa a fost deviat după o alunecare de teren în orașul Chiplun.

Autoritățile au declarat că lucrările de îndepărtare a resturilor sunt în curs de desfășurare, dar că circulația vehiculelor de-a lungul traseului va fi afectată cel puțin două zile, a relatat canalul de știri NDTV.

Între timp, IMD a emis alerte de inundații și pentru statul sudic Kerala și pentru părți din statul Himalaya Himachal Pradesh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.