Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Rovana Plumb nu va mai fi comisar european: Decizia luată de Viorica Dăncilă - Sursa România TV/ UPDATE - Replica premierului

Guvern
rovana plumb

Rovana Plumb nu va mai fi comisar european! A decis Viorica Dăncilă ca să o retragă și să îl propună pe Marius Nica, conform unor surse guvernamentale.

UPDATE: Premierul Viorica Dăncilă a negat informațiile într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO: ”Nu este adevărat! Nu există o retragere a Rovanei Plumb.”

Conform România TV, Dăncilă a luat decizia la doar o zi după ce Ursula von der Leyen a confirmat că Rovana Plumb a fost acceptată pentru postul de comisar european cu portofoliul Transporturilor.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Marius Nica a fost ministrul Fondurilor Europene în cabinetul Mihai Tudose, în locul Rovanei Plumb. El a mai deţinut acest portofoliu în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Marius Nica s-a născut în 27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’

El a absolvit Academia de Informaţii, a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. El a fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

Nica a absolvit, în 2003, Academia Naţională de Informaţii din Bucureşti, secţia Facultatea de Informaţii. Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009). După terminarea facultăţii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiţer la Ministerul Apărării Naţionale.

Citește și: Mega-bombă în cazul Caracal! Tonel Pop face dezvăluiri uluitoare

În perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb.

Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L. Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Citește și: Mega-lovitura dată de frații Dedeman! Tranzacția uriașă făcută de aceștia

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

În perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb. El a fost ministru al Fondurilor Europene în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, iar în ianuarie 2016 Nica a fost numit secretar general în acelaşi minister.

Citește și: Anunț de ultimă oră al Olguței Vasilescu: ‘Trei vești bune, azi, de la Guvernul PSD’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.