Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Rusia a interceptat două aeronave NATO deasupra Mării Baltice

Gizmodo
Avioane NATO

Forţele Aeriene ruse au trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea a două aeronave militare din state membre NATO, deasupra Mării Baltice, anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, pe fondul tensiunilor cu Occidentul din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a acuzat luni că două avioane militare din Franţa şi Germania intenţionau "să încalce frontiera" Rusiei. Un avion de vânătoare de tip Suhoi Su-27, al Forţelor aeriene ruse, a fost trimis pentru misiunea de interceptare, care s-a încheiat fără incidente, notează Mediafax.

"Echipajul avionului de vânătoare rus a identificat ţintele aeriene ca fiind un avion de patrulare de tip P3 Orion, al Forţelor Navale germane, şi un avion de supraveghere antisubmarin de tip Atlantic-2, al Forţelor Navale franceze, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de cotidianul Le Monde.

"După ce avioanele militare străine au schimbat direcţia şi s-au îndepărtat de frontiera de stat a Rusiei, avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă la bază", a precizat Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.