Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | Rusia anunță că negocierile cu Ucraina sunt oprite: 'Kievul s-a retras'

negocieri rusia ucraina

Negocierile dintre delegațiile rusă și ucraineană nu se mai desfășoară, după ce Kievul s-a retras din acest proces, susține Andrei Rudenko, ministrul adjunct de externe al Federației Ruse, în marja celei de-a II-a Conferințe a Asiei Centrale a Clubului Internațional de Discuții Valdai.

„Negocierile nu sunt în curs de desfășurare. Ucraina s-a retras de fapt din procesul de negociere”, a declarat el, citat de agenția rusă Tass.

Potrivit lui Rudenko, Kievul nu a oferit Moscovei un răspuns la proiectul de tratat propus de Rusia. Răspunzând la întrebarea Tass, dacă a fost primit răspunsul părții ucrainene la proiectul de acord propus de Moscova, ministrul adjunct a dat un răspuns negativ. „Nu, nu am primit”, a spus el.

Rudenko a declarat reporterilor că decizia miniștrilor de externe ai statelor membre ale UE de a aloca Ucrainei încă 500 de milioane de euro din Fondul european pentru pace pentru achiziționarea de arme prelungește conflictul.

„Alocarea de fonduri și furnizarea directă de arme întârzie rezolvarea acestui conflict, conducerea noastră a declarat în mod repetat acest lucru”, a spus el, răspunzând la o întrebare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.