Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | Rusia dă termen limită Ucrainei pentru a preda Mariupolul. Militarilor ucraineni li se cere să predea armele pentru a scăpa cu viață

Wikipedia
Mariupol

Ministerul rus al Apărării a anunțat duminică seara că Ucraina are până la primele ore ale zilei de 21 martie pentru a da răspunsul cu privire la predarea Mariupolului, potrivit agenției de presă ruse RIA. Președintele Zelenski a fost ferm până acum că Ucraina nu va accepta niciun termen de pace care să-i compromită integritatea teritorială.

Pentru salvarea civililor de la ora 10 dimineața pe 21 martie, La Mariupol vor fi deschise coridoare umanitare atât în ​​direcția est, cât și în cea vestică, pentru evacuarea civililor din oraș, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

De la 10:00 la 12:00, departamentul își propune să organizeze o ieșire din oraș a militarilor ucraineni și a mercenarilor străini fără arme - garantându-le acestora că nu vor fi omorâți. După aceea, convoaiele umanitare ar trebui să poată intra în Mariupol, iar civilii să fie evacuați. Reprezentanții ONU, OSCE și Crucii Roșii au fost invitați să însoțească această operațiune „pe teren”.

Ministerul rus al Apărării a cerut Kievului să fie rezonabil și să anuleze instrucțiunile date anterior, care i-au obligat pe militanții din Mariupol să se sacrifice.

Departamentul rus dorește să primească un răspuns scris de la Kiev la aceste propuneri înainte de ora 5:00. Separat, armata rusă a făcut apel la autoritățile din Mariupol, menționând că acum au dreptul să facă „o alegere istorică - fie sunt cu oamenii lor, fie cu bandiți”. În caz contrar, se confruntă cu un tribunal militar, a subliniat Ministerul Apărării.

Mariupolul este un punct strategic pe harta Ucrainei, pentru că face legătura pe uscat între Crimeea, ocupată de ruși în 2014, și autoproclamatele republici pro-ruse din est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.