Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă sanitară - Focar de hepatită virală într-un oraș din județul Alba

hepatita

Un număr de 17 cazuri de hepatită virală de tip A au apărut în municipiul Blaj, din județul Alba, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunțând, miercuri, că e vorba de un focar la copii cu vârste între 3 și 15, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a trimis la Blaj, miercuri, o echipă de specialiști de medicină preventivă și inspectori sanitari pentru a lua măsuri de limitare a focarului de hepatită acută virală de tip A apărut în oraș, aici fiind înregistrate 17 cazuri (6 în luna ianuarie, 5 în luna februarie, 6 în luna martie), la copii cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

„Se vor identifica contacții și vor fi imunizați prin medicii de familie, cu vaccin distribuit de DSP Alba; s-a dispus efectuarea dezinfecției și igienizării prin personalul de specialitate în unitățile de învățământ, în parteneriat cu UAT Blaj (DSP a furnizat var cloros pentru unități de învățământ și în colectivitatea afectată de îmbolnăviri); evoluția focarului va fi atent supravegheată și vor fi puse la dispoziție materiale necesare pentru efectuarea controalelor periodice și a triajului în unitățile de învățământ; s-au realizat și se vor mai realiza acțiuni de informare și educare pentru părinți, cadre didactice și elevi privind regulile obligatorii de igienă”, a declarat Dragoș Suciu, purtător de cuvânt al DSP Alba.

El a precizat că, începând de joi, asistenții comunitari, supravegheați de singurul medic școlar care activează la acest moment în Blaj vor face examene de urină, în colectivitățile unde sunt cazuri de îmbolnăvire.

Potrivit reprezentantului DSP Alba, cei 17 copii învață în patru școli și două grădinițe din municipiu. O parte dintre cazuri au prezentat forme ușoare și au fost reintegrați în colectivitate, având în vedere că debutul bolii a fost la începutul lunii ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.