Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Sesizarea de plagiat în cazul şefei DNA, 'parțial îndreptățită'

kovesi

Sesizarea de plagiat formulată de Grupul de Investigații Politice (GIP) cu privire la teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi este "parțial îndreptățită și fundamentată", se arată în concluziile Comisiei de Etică a Universității de Vest din Timișoara (UVT), au declarat pentru PressOne surse din conducerea UVT.

Vezi şi: Alina Bica, despre schimbările majore de la DIICOT: 'E un regres'

Comisia de Etică a UVT a constatat că există similitudini cu lucrări ale altor autori în cazul a peste 500 de rânduri din cele 4.000 vizate de sesizare, potrivit sursei citate. Senatul UVT a votat joi, 17 noiembrie, cu majoritate covârșitoare, ca Universitatea să își însușească viitoarea decizie a comisiei de lucru a CNATDCU.

Vezi şi: Percheziții la Radioul Public: Nume SONORE vizate de anchetă / SURSE

CNATDCU a desemnat pe 30 octombrie o comisie de experţi care trebuie să analizeze lucrarea de doctorat în termen de 30 de zile. Comisia de exerţi este formată din prof. dr. Radu Chiriță, de la Facultatea de Drept a Universității Babeș- Bolay din Cluj Napoca, de prof. dr. Vlad Constantinesco, de la Facultatea de Drept a Universitătții „Robert Schumann” din Strasbourg, și prof. dr. Claudia Ghica- Lamarchard, de la Facultatea de Drept a Universității din Rennes 1 (Franța). Laura Codruţa Kovesi a solicitat să-şi susţină cauza în faţa comisie, însă solicitarea ei a fost respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.