Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - SUA anunță că își mută Ambasada de la Kiev, din cauza inimenței unui atac al Rusiei

http://coalitiaromanilor.org/
Antony J. Blinken

Secretarul de stat al SUA (ministrul afacerilor externe), Antony J. Blinken, a anunțat luni, 14 februarie, că Ambasada americană de la Kiev se mută temporar la Lviv, un oraș în vestul Ucrainei, din cauza amenințării cu un atac al Rusiei asupra capitalei ucrainene. Blinken reia apelul adresat cetățenilor americani să părăsească de urgență Ucraina.

„Nu am altă prioritate mai mare decât siguranța și securitatea americanilor din întreaga lume și asta, desigur, îi include pe colegii noștri care sunt în serviciu în alte țări. Echipa mea și cu mine analizăm constant situația de securitate pentru a determina când prudența dictează o schimbare a abordării. Având în vedere acest lucru, suntem în proces de mutare temporară a operațiunilor Ambasadei noastre din Ucraina de la Ambasada noastră din Kiev la Lviv, din cauza acumulării accelerate de forțe ruse la graniță. Ambasada va rămâne în colaborare cu guvernul ucrainean, coordonând angajamentul diplomatic în Ucraina. Continuăm, de asemenea, eforturile noastre diplomatice intense pentru a calma criza.

Aceste precauții nu subminează în niciun fel sprijinul nostru sau angajamentul nostru față de Ucraina. Angajamentul nostru față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit. De asemenea, continuăm eforturile noastre sincere de a ajunge la o soluție diplomatică și rămânem angajați în dialogul cu guvernul rus în urma discuției președintelui Biden cu președintele Putin și a discuției mele cu ministrul de externe Lavrov. Calea diplomației rămâne disponibilă dacă Rusia alege să se angajeze pe ea cu bună-credință. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem personalul la Ambasadă de îndată ce condițiile o permit.

Între timp, am dispus aceste măsuri dintr-un singur motiv - siguranța personalului nostru - și îndemnăm cu tărie pe toți cetățenii americani rămași în Ucraina să părăsească țara imediat. Cetățenii americani care solicită asistență de urgență în Ucraina ar trebui să completeze un formular online, iar Departamentul de Stat va urmări fiecare caz”, se arată într-o declarație publicată pe site-ul Departamentului de Stat al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.