Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă teroristă FALSĂ în România

alerta

Zilele trecute, presa din România vuia de informaţia că SUA şi Marea Britanie au ridicat riscul de atentate teroriste în România şi Bulgaria. Aşa-zisă iminenţă a unui atentat în ţara noastră este însă doar o interpretare eronată a unei avertizări publicate de ambasade.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a explicat pentru EVZ că în România nivelul de alertă teroristă nu este ridicat, întrucât „nu există informații care să conducă la existența unei situații de risc”. La rândul lor, reprezentanții Ambasadei SUA au explicat că ultimul mesaj adresat cetățenilor americani care vin în toate țările din Europa, inclusiv în țara noastră, era de vigilență și a fost transmis pe 29 iulie. Oficiali ai Ambasadei Marii Britanii au transmis un comunicat în care scrie: „Nivelul de alertă de terorism pentru România nu a fost modificat din 2007.”

Mediatizarea așa-zisei amenințări teroriste a fost făcută dintr-o confuzie. Mai exact, în comunicarea Ambasadei Marii Britanii se explică: „Cel de-al doilea paragraf, din sfaturile de călătorie, a fost adaugat anul trecut tuturor celor 225 de state și teritorii”. România, Bulgaria, dar și alte țări, precum Austria, beneficiază de același mesaj. "Problema este că cel care a preluat mesajul nu a citit până la final. Altfel, se lămurea că doar îndeamnă cetățenii să fie vigilenți", au explicat oficiali din cadrul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.