Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Vor fi concedieri, tăieri de salarii sau INSOLVENȚĂ la Metrorex: Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță că altă cale nu există

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut miercuri, la Palatul Victoria, o serie de anunțuri care aruncă în aer negocierile cu protestatarii de la metrou. El a afirmat că este „imposibil” să nu fie concedieri sau tăieri de salarii și e posibil să se ajungă inclusiv la insolvență:

  1. Au aparut povesti in spatiul public in ultimele 24 de ore care sunt ca la Radio Erevan. Circula un fake news de la sindicat ca s-a pus batista pe tambal, ca salariile raman, personalul ramane. E complet fals
  2. Actiunile penale la DNA si DIICOT isi vor continua cursul
  3. Nu negociem legea. In ce ne priveste la Ministerul Transporturilor si Metrorex nu exista nicio intentie de a da vreun pas inapoi.
  4. Metrorex depune azi la tribunal cererea pentru depsagubire. Nimeni nu scapa de raspundere
  5. S-a bătut Ion Rădoi că salarizarea si personalul rămân la fel. Matematic si contabil e imposibil. Bugetul nu acopera plata salariilor la nivelul actual. Ori se renegociaza salariile, ori disponibilizari, ori varianta a treia cea mai putin fericita dar se va ajunge acolo daca nu exista intelepciune: insolventa si o campanie care intra in insolventa are liberatate mai mare sa faca concedieri sau taieri de salarii (....) Salarii 900.000.000 de lei, venituri 200.000.000 de lei, alocare de la buget 600.000.000 de lei  nu se poate, nu e sustenabil, e o gaură fără fund. E matematică, dacă nu ai venituri cu care să acoperi cheltuielile, nu ai cum sa funcționezi. Unul din planurile de creștere a veniturilor e să luăm banii care sunt ai noștri.

Citește și: Surse parlamentare - Mărul otrăvit: Ce ar ascunde oferta-surpriză a lui Florin Cîțu pentru specialiștii PSD .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.