Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Zeci de mii de şoferi sunt vizaţi: Un gigant a luat măsuri radicale

dailybusiness.ro
soferi

Tesla recheamă la nivel mondial aproximativ 123.000 de automobile Model S fabricate până în aprilie 2016, pentru înlocuirea unor şuruburi ale servodirecţiei, într-un moment în care acţiunile companiei au înregistrat cea mai slabă evoluţie lunară după decembrie 2010, transmite Bloomberg. Compania a explicat că declanşează această rechemare voluntară deoarece a observat ”corodarea excesivă a şuruburilor, chiar dacă doar în regiunile cu vreme deosebit de rece, în special acolo unde sunt utilizate frecvent săruri de calciu şi de magneziu pentru drumuri”, potrivit unui email trimis clienţilor.

Citeşte şi: Scandal IMENS Fondatorul Facebook, SOMAT de Marea Britanie şi Uniunea Europeană - ce i s-a cerut

Problema, care potrivit companiei nu a provocat accidente sau răniri, a fost observată doar la automobilul Model S, nu şi la SUV-ul Model X sau la automobiul Model 3. ”Tesla intenţionează să înlocuiască, la nivel mondial, şuruburile folosite la servodirecţia primelor automobile Model S, indiferent de climă, pentru a lua în considerare posibilitatea că vehiculele ar putea fi folosite ulterior într-un mediu intens coroziv”, a explicat în email producătorul de vehicule electrice. Acţiunile Tesla au avut probleme în această lună, analiştii şi investitorii punând sub semnul întrebării capacitatea companiei de a produce în serie noul sedan Model 3.

Citește și: Este pe făraș! RUPTURĂ între conducere și jucătorul de AUR al lui Gigi Becali

Problemele apărute în procesul de fabricaţie a bateriilor şi la fabrica de asamblare a Model 3 au subminat activitatea Tesla, limitând rentabilitatea investiţiei şi provocând îngrijorări că Tesla ar putea avea nevoie să atragă din nou fonduri. Agenţia de evaluare financiară Moody’s a retrogradat marţi ratingul Tesla, care se afla deja în categoria junk, nerecomandată nvestiţiilor. Acţiunile Tesla au scăzut cu 22% în martie, la bursa din New York, înregistrând cel mai amplu declin lunar de la listarea companiei. Joi, titlurile Tesla au crescut cu 3,2% şi au închis la 266,13 dolari pe unitate. Compania condusă de Elon Musk a precizat că proprietarii de automobile model S nu trebuie să ia măsuri imediate şi că aceştia îşi pot folosi în continuare maşinile, urmând să fie contactaţi de Tesla. Livrările de vehicule Model S au început în 2012, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.