Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Lukașenko toarnă gaz pe foc: ‘Ucraina încearcă să atragă NATO în conflict!’

Belta
Aleksandr Lukasenko

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că Ucraina încearcă să atragă trupele NATO în conflict sub orice pretext, iar agențiile de aplicare a legii din Belarus notează o creștere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat din Belarus.

"Toate agențiile de aplicare a legii constată o creștere a numărului de provocări în apropierea frontierei de stat. Ucraina, sub orice pretext, încearcă cel mai probabil să atragă trupele statelor membre NATO în conflict. Toate acestea sunt confirmate de recentele prăbușiri cu rachete de pe teritoriul Poloniei", a declarat Lukașenko, joi, în cadrul unei întâlniri, citat de agenția de presă BelTA.

În același timp, președintele din Belarus a menționat că țara sa reușește să împiedice „inamicul” probabil să folosească forța militară împotriva țării.

"Până în prezent, am reușit să descurajăm un potențial inamic să folosească forța militară împotriva Belarusului", a declarat Lukașenko.

El a menționat că, cu toate acestea, este necesar "să se monitorizeze în mod constant, să se vadă și să nu se rateze - în nici un caz să rateze - semne care vor indica pregătirea directă pentru agresiunea împotriva țării".

Potrivit acestuia, statele occidentale continuă să construiască potențialul militar al forțelor lor armate, să modernizeze infrastructura de pe teritoriul țărilor vecine, să crească intensitatea activităților de instruire operațională și de luptă. „Toate acestea duc la o agravare a situației militaro-politice deja dificile din țara noastră și din întreaga regiune", a spus el.

Președintele din Belarus a atras atenția asupra faptului că, în același timp, "opoziția fugară solicită din ce în ce mai mult preluarea puterii prin forță și comiterea de acte teroriste pe teritoriul Belarusului". "Unii dintre acești fugari nu sunt doar trădători, ci extremiști. Nu pot să le spun altceva. Deja în mod deschis, fără ezitare, ei cer greve asupra obiectelor de pe teritoriul țării noastre. Chiar au uitat că rudele lor locuiesc pe teritoriul Belarusului", a subliniat Lukașenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.