Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Zverev îşi propune să ajungă la cel mai înalt nivel anul viitor

Alexander Zverev

Germanul Alexander Zverev îşi propune să ajungă anul viitor la cel mai înalt nivel al tenisului masculin, după ce a avut o revenire satisfăcătoare în acest sezon în urma unei grave accidentări la gleznă, scrie DPA, potrivit Agerpres.

"După revenirea completă şi după ce voi fi pe deplin sănătos, de ce să nu ajung în vârf?", a declarat, pentru Sky TV, tenismanul aflat pe locul 7 în clasamentul ATP.

Însă Zverev a mai spus că nu are obiective concrete, cum ar fi un titlu de Mare Şlem, locul 1 mondial sau un al doilea aur olimpic la Paris, "pentru că nu vreau să-mi stabilesc niciun fel de limită".

Zverev a indicat că această precauţie este legată de urmările accidentării pe care a suferit-o în semifinale la Roland Garros în iunie 2022 şi care l-a făcut să nu mai joace până la sfârşitul anului trecut.

"Trebuie să-mi văd chirurgul o dată la două luni şi să mi se scoată lichidul. Dar intervalele sunt din ce în ce mai mari", a spus el, exprimându-şi speranţa că "aceste vizite la medic se vor încheia anul viitor".

Zverev a revenit în acest an, în care a câştigat două turnee, la Hamburg şi Chengdu, a revenit în top 10 şi s-a calificat la Turneul Campionilor, care încheie sezonul, unde nu a trecut de faza grupelor, având un bilanţ de două victorii şi o înfrângere.

Locul 2 ATP a fost cea mai bună clasare pentru pentru Zverev, care a obţinut aurul olimpic în 2021 la Tokyo.

Zverev a mai afirmat că s-a gândit să-l angajeze pe fostul mare jucător german Boris Becker ca antrenor în 2018, dar unele incertitudini din afara terenului l-au împiedicat să facă acest lucru.

"Asta nu are nimic de-a face cu latura sportivă. Este unul dintre cei mai mari experţi din punct de vedere sportiv", a spus Zverev.

De trei ori campion la Wimbledon, Becker l-a antrenat câţiva ani pe Novak Djokovic, iar acum se ocupă de danezul Holger Rune, locul 8 ATP, prima sa experienţă ca antrenor de când a executat o pedeapsă de închisoare în Marea Britanie anul trecut pentru nu şi-a declarat corect bunurile în procedurile de faliment personal.

"Este pur şi simplu un expert în tenis. Înţelege tenisul, ştie ce înseamnă să fii în top, ştie cum să ajungi acolo. Cred că îl poate ajuta foarte mult pe Holger", a spus Zverev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.