Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexander Zverev prezice că el, Novak Djokovic şi Daniil Medvedev vor domina viitorul sezon

Alexander Zverev

Germanul Alexander Zverev, campion olimpic la Tokyo, este încrezător că schimbarea gărzii este aproape completă în tenisul masculin, iar trofeele mari de anul viitor vor fi împărţite între el, Novak Djokovic şi Daniil Medvedev, transmite Reuters.

Zverev l-a învins pe Djokovic pentru a obţine aurul la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi a încheiat anul câştigând pentru a doua oară Turneul Campionilor, potrivit Agerpres.

Djokovic a câştigat trei turnee de Mare Şlem într-un an în care vechii săi rivali Rafael Nadal şi Roger Federer nu şi-au îmbogăţit colecţia de trofee, cei trei având în palmares câte 20 de competiţii majore câştigate.

Medvedev, N.2 mondial, l-a învins pe Djokovic în finala de la US Open, în timp ce Zverev a atins două semifinale de Mare Şlem în 2021.

Înaintea noului sezon, Federer, în vârstă de 40 de ani, se reface după o operaţie chirurgicală la genunchi, în timp ce Nadal, 35 de ani, este în primele etape ale revenirii după o accidentare la picior.

"Cred că anul viitor ar putea semăna foarte mult cu ultimele şase luni din acest an", a declarat Zverev, ales în această săptămână sportivul german al anului.

"Înainte, se vorbea mereu despre Nadal, Federer şi Djokovic, acum marile trofee au fost Jocurile Olimpice, US Open, Torino (Turneul Campionilor) şi Wimbledon, şi toate au fost câştigate de Medvedev, Djokovic şi de mine. Nu mă aştept să fie diferit anul viitor", a spus el.

Zverev a încheiat anul pe locul 3 în ierarhia ATP şi crede că poziţia de lider mondial este un obiectiv realizabil.

"Ştiu că nu sunt departe de ea, dar pentru asta trebuie să câştig turnee şi Grand Slam-uri", a spus germanul, care are 24 de ani.

Teoretic, Zverev poate deveni lider mondial dacă va câştiga Australian Open şi Djokovic nu va participa la acest turneu. Sârbul a evitat până acum să dezvăluie dacă este sau nu vaccinat şi prezenţa lui la Australian Open, unde ar putea câştiga al zecelea titlu şi al 21-lea Grand Slam, rămâne incertă.

"Situaţia cu Novak şi Australia încă mai este cu un mare semn de întrebare. Desigur, sper că i se va permite să joace, asta e foarte clar. Sunt mii de calcule matematice, dacă el nu joacă în Australia şi eu câştig Australian Open, atunci eu sunt numărul unu mondial şi aşa mai departe. Până la urmă, acum nu este momentul să te gândeşti la asta (locul 1 mondial), este momentul să te pregăteşti cât mai bine ca să fii apt din punct de vedere fizic să joci pentru asta", a spus germanul.

Unii observatori sunt surprinşi că Zverev nu a câştigat niciun Grand Slam, dar el este de un timp o ameninţare consistentă la cele mai mari turnee, unde la început nu reuşea să arate tot ce are mai bun.

"Am devenit mult mai calm. Nici nu mai sunt atât de tânăr. Nu mai am 18 sau 19 ani. Poate că înţeleg ceva mai multe lucruri despre viaţă şi înţeleg că trebuie să rămâi calm în momentele importante. Asta a avut efect asupra mea în acest an", a afirmat jucătorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.