Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandr Stoianoglo a fost adus cu mascații la judecătorie. Procurorul de caz: Nu colaborează cu ancheta

retinere stoianoglo

Procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo este cercetat pe cinci capete de acuzare, dar nu patru cum s-a anunțat anterior. Procurorul de caz, Victor Furtună spune că Stoianoglo este bănuit de corupere pasivă și exces de putere în procesul de revizuire a dosarului pe numele lui Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută în această dimineață, înanite să înceapă examinarea demersului privind arestul preventiv pe numele lui Alexandr Stoianoglo.

„Noi am prezentat probe suficiente, concludente şi utile, care demonstrează pe deplin bănuiala rezonabilă că persoana a săvârșit infracțiunea incriminată. Primul episod infracțional a fost comis în perioada când era deputat în Parlamentul RM perioada anilor 2008. Deja celelalte episoade vizează perioada când era procuror general. Deţinerea de către soţia acestuia a cotei părţi în capitalul social, nedeclararea în declarația de avere şi interese personale a acestei cote părţi. Eliberarea îndemnizației unice de concediere a unui procuror în contradicție cu prevederile legale. Şi un episod infracțional este coruperea pasivă şi excesul de putere la revizuirea cauzei penale devenite irevocabile în privința domnului Platon Veceslav”, a declarat Victor Furtună, notează Publika.

Procurorul a mai spus că Alexandr Stoianoglo nu colaborează cu ancheta.

„Dumnealui nu a dat nicio declarație. Nu și-a recunoscut vina”, a mai spus procurorul de caz.

Între timp, Vasile Gafton l-a acuzat pe procurorul care a pornit urmărirea penală pe numele lui Alexandr Stoianoglo că nu permite ca mascații SIS să iasă din birou pentru a discuta cu clientul său detalii confidențiale.

„Noi am cerut instanței intrevedere confidentiala pentru a conveni asupra apararii. Procurorul nu permite ca mascatii sa iasa din birou ca sa avem o intalnire confidentiala. Prin acest fapt se dovedeste inca o data ca urmarirea penala se efectuiaza cu abuz. Clientul nostru nu isi exercita dreptul la aparare", a spus Gafton, citat de ProTV.

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut marți pentru 72 de ore. Ieri, procurorul de caz, Victor Furtună, a cerut 30 de zile de arest pentru Stoianoglo, iar cererea este examinată astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.