Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR despre Alianța Vestului: Vor să-și facă propria lor republică sub aparenta proastei administrări

transilvania

Nașterea Alianței Vestului naște noi și noi reacții. Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR) susține că se urmărește ”conștient sau subvenționat” ideea unei Transilvanii independente. S-ar dori crearea unei republici separate în contextul în care administrația de la București este acuzată o proastă administrare.

Vezi și: DOCUMENT Ce este și cum va funcționa Alianța Vestului (VIDEO)

Cum vedeti aceasta Alianta a Vestului si declaratia domnului Cristian Tudor Popescu?

" Acum 3 ani am lansat pentru prima data scenariul Transilvaniei Independente dorit de unele mri puteri in cardasie cu Ungaria. Singurul care m-a sustinut atunci cu date economice a fost Mircea Cosea si cateva platforme media. In rest am fost linsat mediatic si nu numai pentru asa zisele "fantezii". Ceea ce prevedeam eu acum 3 ani ca se va intampla peste 5 sau chiar 10 ani pe baza informatiilor de care dispuneam din mediul diplomatic si nu numai...sunt un om calculat si niciodata nu vorbesc sau acuz fara probe sau argumente.

Rep: Mai credeti asta acum?

Mai mult decat oricand!. Sunt chiar extrem de ingrijorat de evolutia mult mai rapida a evenimentelor decat prevedeam sau stiam. Agresivitatea grupurilor bine finantate de desrabilizare a Romaniei este uriasa. Tupeul UDMR ca agent de influenta principal pentru ruperea Transilvaniei de Romania nu are limite iar ignorarea de catre toti liderii Romaniei a acestui pericol am pus-o pe seama unor calcule electorale de moment. Acum insa imi aduc aminte de un aspect pe care-l spuneam in acel scenariu si care are loc acum intr-un mod si cu o rapiditate care ar trebui sa ne sperie pe toti. Spuneam atunci ca nu doar UDMR isi doreste o Transivanie independenta de jure sau de facto (si nu chipurile sa fuga cu ea in spate cum spuneau trompetele atunci pentru a ma combate) ci periculoase erau in viziunea mea initiativele publice si nepublice ale romanilor gata sa se lepede de Regat si sa-si faca propria lor republica sub aparenta proastei administrari..

Rep: Stati putin, asta insinuati ca ar face primarii din Alianta Vestului?

...nu insinuez o spun de-a dreptul. Nu stiu cat de constient sau subventionat fac toti acest lucru dar aceasta initiativa cu scopurile declarate si asumate promoveaza si accelereaza scenariile unor tari sau puteri care vad in Romania o tara prea mare si prea puternica ce ar putea deveni a doua Polonie ca forta militara, economica sau politica.

Rep: Si declaratiile lui CTP cum le descifrati?

Cu o parte din ele sunt perfect de acord. Nu de liderii vanduti ai comunitatii maghiare imi este mie teama ci de UNII dintre romanasii nostrii din Transilvania care pot exploata dimpreuna cu UDMR nemultumirea romanilor din acea regiune si din intreaga tara fata de managementul haotic, arogant si ineficient practicat de Bucuresti indiferent ce partide s au perindat pe la guvernare. Aceasts initiativa este cu mult mai grava decat orice lege a UDMR pentru ca acei primari nu mai reprezinta comunitatea maghiara ci au fost alesi de etnici romani in majoritatea lor. De aceea sunt de acord cu CTP: Daca Bucurestiul nu se trezeste la timp va fi doar o problema de timp pana cand Romania va fi dezmembrata teritorial. Cand spun Bucuresti ma refer la Presedinte, Parlament sau Guverm dar si la liderii de opinie si ai partidelor care inchid la unison ochii sau se uita in alta parte cand vine vorba de aceasta tema. Pe principiul "sa-i ignoram, nu pot lua Transilvania de langa mama ei" . Dar daca Transilvania alege sa se rupa ea atunci ce mai faceti?!. Condamn asadar acest tip de initiativa cum este asa zisa Alianta a Vestului care este o miscare oportunista dar care poate face mult rau insa care exploateaza haosul de la Bucuresti si nesfarsitele razboaie politice ce obosesc chiar si pe cel mai optimist cetatean"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.