Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Cumpănaşu a primit astăzi titlul de academician din partea Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale din Roma

CNMR
Alexandru Cumpanasu CNMR

Preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu a primit astăzi titlul de academician din partea Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale din Roma, titlu conferit pentru recunoaşterea meritelor dobândite prin propria activitate depusă în slujba comunităţii, dar şi pentru calităţile umane care îl definesc şi care stau la baza unei activităţi merituoase şi de succes.

Academia Europeană pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC) a fost înfiinţată iniţial în anul 1981 ca Departament al Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltarea Industriei, Comerţului şi Artizanatului cu scopul de a promova industria italiană în lume prin schimburi economice şi culturale cu organizaţii şi instituţii internaţionale. Distribuţia de excepţie a Academiei include înalţi prelaţi ai statului Vatican, membrii ai parlamentului italian precum şi politicieni din întreaga lume, înalţi magistraţi, cercetători recunoscuţi, oameni de afaceri de succes, rectori ai unor universităţi de prestigiu din întreaga lume care prin activitatea lor au adus umanităţii bunăstare, pace, dialog, dezvoltare.

Printre obiectivele Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale se numără stimularea relaţiilor care să acţioneze ca un punct de referinţă pentru toţi profesioniştii, antreprenorii, oamenii de ştiinţă şi de cultură care doresc să-şi extindă orizonturile dincolo de frontierele naţionale dar şi crearea de societăţi mixte cu operatori economici din alte ţări. Academia prin membrii săi şi prin toate acţiunile sale promovează schimbul de idei şi de proiecte profesionale şi antreprenoriale, întâlnirile, conferinţele şi misiunile atât în Italia cât şi în străinătate dar încurajează şi colaborarea cu instituţiile politice, diplomatice, financiare şi culturale la nivel internaţional.

De ani de zile, Academia este angajată în realizarea de proiecte de natură economică şi umanitară la nivel internaţional şi se mândreşte cu membrii săi, care sunt personaje cu un înalt profil cultural, moral, uman, ştiinţific şi profesional din lumea ştiinţifică, politică, culturală şi diplomatică, identificaţi printr-un proces de selecţie laborios şi scrupulos.

"În numele Academiei Europene pentru Relaţii Economice şi Culturale (AEREC) doresc să vă mulţumesc pentru deschiderea şi interesul cooperării dintre instituţia pe care o conduceţi şi AEREC. În incinta Aulei Camerei Deputaţilor din Italia, cu ocazia celei de-a 58-a convocări AEREC, vă mulţumim pentru salutul instituţional transmis academicienilor prezenţi şi cu această ocazie, în baza informaţiilor primite de la Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) suntem onoraţi să vă oferim distincţia de academician AEREC, titlu conferit pentru meritele dobândite prin propria activitate, dar şi pentru calităţile umane care stau la baza acesteia" a declarat Ernesto Carpintieri, Preşedintele AEREC.

"Este o mare onoare pentru mine să primesc această înaltă distincţie din partea unei organizaţii europene cu atât de multă tradiţie şi expertiză pentru Europa şi întreaga lume. Titlul de Academician al AEREC reprezintă o recunoaştere a activităţii depuse în slujba comunităţii în ultimii 20 de ani dar mă şi obligă să-mi păstrez aceeaşi ambiţie, determinare, curaj şi iniţiativă pentru a lupta împreună cu colegii mei pentru o Românie mai bună, mai prosperă şi în care statul să respecte societatea civilă, mediul academic, cultural, de afaceri sau social. Statul român trebuie să înveţe să facă din toate aceste sectoare parteneri la actul de guvernare şi nu simplii spectatori. Mă voi bate în continuare pentru a crea o legislaţie mai bună, pentru o guvernare mai eficientă şi o societate mai responsabilă. Acest titlu nu este doar al meu, ci al fiecărui coleg din CNMR care s-a bătut pentru ca România să îşi păstreze valorile şi drumul pro-european. Voi face toate demersurile necesare pentru ca în România, alături de alţi români de valoare, să înfiinţăm în cel mai scurt timp o filială a Academiei AEREC astfel încât România să fie parte activă în procesul de dezvoltare de proiecte economice strategice dar şi a proiectelor culturale sau umanitare" a declarat Alexandru Cumpănaşu Preşedintele CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.