Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Maxim: Cu Germania va trebui să facem un meci perfect din punct de vedere tactic

digisport.ro
Alexandru Maxim

Fotbalistul echipei naţionale a României, Alexandru Maxim, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă online, că prima reprezentativă trebuie să facă un meci aproape perfect pentru a obţine un rezultat pozitiv cu Germania în întâlnirea de duminică din preliminariile CM 2022, potrivit AGERPRES.

"În ultima perioadă atuul nostru a fost echipa. Aşa că mâine noi, ca echipă, va trebui să facem un meci foarte bun, un meci aproape perfect pentru a obţine un rezultat pozitiv cu Germania. Eu sunt pregătit şi îmi doresc să mă aflu pe teren. Şi dacă voi fi acolo voi face tot ce ţine de mine să ajut echipa naţională să câştige acest meci. Referitor la numărul 10, cred că e o onoare şi o responsabilitate să îmbraci tricoul echipei naţionale indiferent de număr. Jucăm împotriva favoritei acestei grupe. Îi respectăm, dar doar până începe meciul. Germania este o echipă căreia îi place posesia, va trebui să le oferim cât mai puţine spaţii. Defensiv trebuie să facem un meci bun, şi nu doar cei din apărare, ci toţi cei 11. Trebuie să avem curaj şi o atitudine pozitivă. Va fi un meci foarte, foarte dificil, dar vom avea şansa noastră cu siguranţă", a spus Maxim.

"Jucătorii din atacul Germaniei au o calitate în plus faţă de cei ai Macedoniei, aşa că trebuie să le oferim cât mai puţine spaţii. Însă fiecare meci e diferit. Dacă vom fi inteligenţi vom putea realiza ce ne dorim. E important să nu mai repetăm greşelile din meciul precedent", a adăugat mijlocaşul formaţiei Gaziantep.

Vezi și: Medicul Beatrice Mahler dă sfaturi românilor care se imunizează: 'Vaccinul nu trebuie administrat unei persoane care este într-un puseu acut de boală'

El a menţionat că ar fi o greşeală ca România să se apere 90 de minute în faţa Germaniei.

"Nu plecăm de la premisa că vom pierde acest meci. Dacă ne dorim un rezultat pozitiv trebuie să mergem la stadion cu gândul să câştigăm acest meci. Dacă vom merge doar să obţinem un punct şi să ne apărăm, va fi foarte dificil. Ar fi o greşeală să ne apărăm 90 de minute. Avem calitate ofensiv pentru a le pune probleme. Pentru că au puncte slabe ca orice echipă. Dacă ne dorim să participăm la Cupa Mondială trebuie să ne duelăm şi cu adversari de top. Iar meciul cu Germania este un test important", a mai afirmat fotbalistul.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Germaniei, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În al treilea meci al său din această grupă, România va juca la 31 martie (ora 19:00) în deplasare, cu Armenia.

La debutul preliminariilor, prima reprezentativă a învins selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-2 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.