Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Petrescu: 'Consiliul TTE a adoptat Concluziile privind viitorul unei Europe cu un grad ridicat de digitalizare după 2020'

alexandru petrescu

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, a anunțat că astăzi au fost adoptate Concluziile privind viitorul unei Europe cu un grad ridicat de digitalizare după 2020.

''Consiliul TTE a adoptat astăzi Concluziile privind viitorul unei Europe cu un grad ridicat de digitalizare după 2020: „Stimularea competitivității digitale și economice în întreaga Uniune și a coeziunii digitale”, un document vizionar și orientat spre viitor.

Aș dori să mulțumesc tuturor statelor membre pentru contribuția valoroasă la dezbaterea de orientare privind viitorul Pieței Unice Digitale, dezbatere care a evidențiat importanța prioritizării la cel mai înalt nivel al digitalizării economiei și societății noastre într-un mediu care să asigure interoperabilitatea, securitatea cibernetică, facilitarea accesului, protecția consumatorilor, libetarea de exprimarea precum și siguranța internetului.

Citește și: Susținere puternică pentru Viorica Dancilă: 'Trebuie să facă un Congres urgent, dacă vor o șansă la prezidențiale! Scoateți PCR din PSD!'

Mă bucur să văd că delegațiile statelor membre au evidențiat necesitatea de a reduce decalajul digital și de a dezvolta competențe digitale avansate, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică, inteligența artificială, astfel încât să putem oferi un sprijin IMM-urilor și întreprinderilor nou înființate și să încurajăm talentele europene. Acestea au fost priorități importante pentru programul de lucru al Președinției române. Am remarcat de asemenea, sprijinul pentru centrele digitale și pentru centrele de competență, un subiect pentru care Președinția română a condus consultari intense.

În cadrul discuțiilor de astăzi s-a accentuat puternic necesitatea maximizării politicilor privind datele deschise, elaborând în același timp politici ambițioase, dezvoltate pentru o perioadă mai lungă de timp, asigurând accesul și utilizarea mai ușoară a datelor. Investițiile substanțiale în 5G, Inteligență artificială, calculul de înaltă performanță sunt necesare pentru ca Europa să fie locul perfect pentru dezvoltarea cercetării și inovării.

O atenție deosebită trebuie acordată politicii de incluziune, ceea ce cuprinde și incluziunea digitală.

Nu în ultimul rând, trebuie să creștem numărul femeilor din domeniul tehnologiei și să ridicăm gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile oferite de transformarea digitală, un subiect important pentru mine și pentru colegii mei , fiind de asemenea, foarte susținută și promovată si de Comisarul Mariya Gabriel.'', a scris Alexandru Petrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.