Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Popa (PNL Brăila): De azi, indemnizaţia mea va merge către oameni cu situaţii financiare dificile

sigla pnl

Preşedintele PNL Brăila, deputatul Alexandru Popa, a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că indemnizaţia sa de parlamentar va merge către o serie de oameni din judeţ care se află în situaţii financiare dificile, indiferent dacă aceştia l-au votat sau nu.

"De azi înainte, indemnizaţia mea va merge către oameni care se află în situaţii financiare dificile din judeţul Brăila. Nu mă interesează dacă acei oameni m-au votat sau nu, mă interesează ca, în măsura în care pot, să ajut brăilenii, pentru că pe ei îi reprezint în Parlament. Nu este vorba despre mită electorală fiindcă, după cum ştiţi, mai sunt câţiva ani până la alegeri, ci este vorba despre nişte lucruri făcute din suflet. Şi-i invit şi pe ceilalţi parlamentari de Brăila să facă acelaşi lucru, dacă doresc. Eu nu m-am dus în Parlament pentru indemnizaţia de deputat, eu m-am dus pentru că vreau să încerc să schimb ceva în bine în felul în care se face politică şi în modul în care este reprezentat judeţul Brăila la nivel parlamentar. Nu mi se pare normal să-ţi doreşti să fii senator sau deputat pentru banii pe care îi încasezi ca indemnizaţie. Eu cred că normal este ca un om să ajungă în Parlamentul României atunci când este împlinit din toate punctele de vedere, inclusiv profesional şi financiar", a declarat Popa.

Deputatul a precizat că a luat această decizie pentru că nu i se pare normal ca "parlamentarii să trăiască foarte bine cu indemnizaţiile pe care le iau, iar oamenii care i-au votat să o ducă rău".

"Nu pot eu să rezolv problemele tuturor brăilenilor care se află în situaţii financiare dificile, dar sigur pot să încerc să-i ajut pe unii dintre ei. De aceea am luat decizia ca de acum înainte, până la finalul mandatului, în fiecare lună să folosesc indemnizaţia mea de deputat pentru acte de caritate. Şi ca să fie transparenţă totală în această privinţă, lună de lună, voi face public modul în care am folosit banii din indemnizaţie, ce ajutor i-am oferit şi cui", a spus Popa.

Parlamentarul a făcut menţiunea că îi va ruga pe primarii din judeţ, cu care ţine permanent legătura, să îi semnaleze cazuri sociale din localităţile pe care le conduc.

"Eu sunt în permanentă legătură cu primarii din judeţ şi-i voi ruga să-mi semnaleze cazurile sociale mai deosebite care există pe raza localităţilor respective. De asemenea, mai cunosc şi eu astfel de cazuri din judeţ. În baza informaţiilor pe care le obţin, în fiecare lună voi decide cine va beneficia de acest ajutor pe care îl ofer şi în ce formă va veni ajutorul, dacă va consta în bani, în îmbrăcăminte şi rechizite pentru copii, materiale de construcţii pentru repararea sau construcţia unei case etc, în funcţie de necesităţi", a completat Alexandru Popa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.