Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila a comentat situaţia din China, care se confruntă cu un nou val de îmbolnăviri de COVID-19: 'Nu are legătură cu ce se întâmplă în Europa

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, marţi, că situaţia din China, care se confruntă cu un nou val al pandemiei de COVID-19, ”nu are legătură” cu cea din Europa, întrucât China este afectată de valul provocat de tulpina Omicron, iar cele mai multe dintre ţările din zona europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt în zona verde în prezent, anunță news.ro.

”Situaţia din China, în ceea ce priveşte pandemia, nu are legătură cu situaţia din Europa. Acolo circulă tulpina Omicron, care şi în România şi în regiunea europeană OMS a circulat şi, dacă vă uitaţi în toate ţările din această regine, s-a ajuns în zona verde în aproape toate ţările”, a afirmat Alexandru Rafila, marţi după-amiază, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Regiunea Shanghai, cel mai puternic centru economic al Chinei, se confruntă cu un nou val al pandemiei, autorităţile luând măsuri drastice pentru oprirea răspândirii virusului, în cadrul aşa-numitei strategii ”zero COVID”.

Luni, autorităţile chineze au anunţat şi primele trei morţi în această regiune în cadrul acestui val al pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.