Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, avertisment cu privire la relaxările din perioada Sărbătorilor: 'Nu putem să ignorăm pericolele care urmează'

captura TV
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat miercuri, după ședința de guvern, cu privire la măsurile de relaxare din perioada următoare, că  este „primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul operatorilor economici cu autoritățile”. „Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri”, a mai spus Rafila.

„Aceste măsuri luate de Guvernul României trebuie să fie primul pas din parteneriatul populației, din parteneriatul operatorilor și angajatorilor economici cu autoritățile. Consecințele pandemiei în acest moment nu pot să fie controlate mai bine decât dacă există acest parteneriat și această încredere. Această deschidere din partea Guvernului României se datorează interesului ca în România viața să capete aspecte de normalitate sau cât mai aproape de normalitate, însă nu putem să ignorăm pericolele care urmează. Ne dorim ca acest trend descendent să continue cât mai mult timp și să nu ne întoarcem la creșterea numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

El nu a exclus ca după sărbători să avem o creștere a numărului de cazuri COVID, însă lucrul acesta va depinde de comportamentul populației din perioada următoare.

„Aceste reguli care par puțin mai relaxate trebuie respectate", a afirmat Rafila la finalul ședinței de guvern.

Rafila a adăugat că autoritățile nu își doresc sancționări, dar unde se vor impune, se vor da.

„Eu cred că, dincolo de cetățeni, principalii avocați ai respectării măsurilor trebuie să fie operatorii economici. Trebuie să asigure respectarea tuturor măsurilor la toate tipurile de activități pe care le realizează. Este un lucru esențial și este cheia ieșirii din pandemie, alături de vaccinare și testare”, spune ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.