Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila avertizează: Am putea ajunge și la mult mai multe cazuri

www.europafm.ro
rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susține că evoluția număului de cazuri ar putea înregistra o creștere, dacă nu vom schimba abordarea, iar cetățenii nu vor începe să respecte regulile.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

În ce priveşte creşterea cazurilor de coronavirus din ultimele zile, medicul spune că în toate țările în care s-a renunțat la purtarea măştii şi la distanța fizică, numărul de îmbolnăviri a fost mai mare.

"Dacă ne apropiem de un nou vârf, putem să considerăm că e bine, pentru că înseamnă că se oprește creșterea. Dacă atingi un vârf, punctul următor e de descreștere. Eu sper să fie așa, dar lucrul ăsta nu se poate întâmpla mai repede de câteva săptămâni și doar dacă reușim să încheiem această abordare diferită în zona publică în ceea ce privește această fecțiune, încât să dăm suficientă coerență mesajulor, pe de o parte, și să dăm încredere oamenilor că dacă reușesc să respecte acele câteva măsuri, lucrurile pot intra în normal. Acest lucru trebuie coordonat cu autoritățile de sănătate publică”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Cât despre evoluţia numărului de cazuri, "important este trendul. Trebuie să avem o perioadă de 1-2 săptămâni ca să putem spune că pandemia se află într-o anumită fază a evoluției.

Așa cum am ajuns foarte rapid de la 400 la 700 de cazuri în câteva zile, sigur că se poate ajunge și la cifre mai mari. Trendul descrescător să știți că nu vine de la sine, am auzit și teorii - "oricurm în 2-3 săptămâni începe să scadă transmiterea", dar nu există motivație științifică care să reflecte acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.