Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Facebook
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi autorităţile evaluează pericolul organizării scrutinului şi impactul asupra sănătăţii publice. Turcan a precizat că datele şi precedentele arată că pot fi organizate alegerile. ”Nu veţi avea nicio surpriză neplăcută din partea noastră să ne vedeţi cramponându-ne de organizarea unor alegeri, care sunt necesare, punând în pericol sănătatea publică”, a punctat însă Turcan.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

Raluca Turcan a declarat, într-un interviu difuzat sâmbătă, la Digi24, că organizarea alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime.

“Organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime. Adică toate birourile de secţii de votare să aibă o dispersare a membrilor secţiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează şi practic oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuşi niciunui pericol. Ce reprezintă însă o îngrijorare şi pentru noi şi pentru specialişti este pregătirea alegerilor, modul în care partidele îşi vor face campanie pentru că nu toţi înţeleg că trebuie să se readapteze şi că pot să folosească mult mai mult comunicarea online, că pot să folosească platformele sociale”, a afirmat Turcan.

Turcan a spus că datele arată că pot fi organizate alegeri în această toamnă, dar dacă evoluţia pandemiei nu va permite, atunci autorităţile vor evalua situaţia.

“Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătăţii publice a oamenilor. Însă îmi e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos să organizezi alegeri. Datele şi precedentele ne arată că poţi să organizezi alegeri. (…) Nu veţi avea nicio surpriză neplăcută din partea noastră să ne vedeţi cramponându-ne de organizarea unor alegeri care sunt necesare punând în pericol sănătatea publică. Avem un cadru care merge în continuare,dacă evoluţia nu va mai permite organizarea acestor alegeri, suntem oricând dispuşi să evaluăm”, a susţinut vicepremierul Raluca Turcan.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege iniţiat de UDMR care prevede organizarea alegerilor locale în 27 septembrie şi a respins iniţiativa legislativă a Guvernului cu acelaşi obiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.