Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila: Cred că s-a ajuns la limita capacității de tratare în spitale - VIDEO

Reprezentantul României la OMS, deputatul Alexandru Rafila (PSD), a declarat joi, într-o conferință de presă, că în opinia sa sistemul sanitar a atins limita capacității de tratare a pacienților Covid-19.

Citește și: Viorica Dăncilă, despre zvonul că ar construi un nou partid: Mulți social-democrați sunt în afara partidului

„Criza sanitara generata de noul coronavirus evolueaza incet spre o criza sociala, vedem proteste, unele justificate, unele mai putin justificate de exemplu cele legate de culpabilizarea corpului medical. Solicitam autoritatilor responsabile sa faca asa incat situatia sa se detensioneze si sa avem o oarecare predictibilitate privind o evolutie favorabila a pandemiei.

Ne gasim intr-o situatie paradoxala, testam putin desi azi am aflat de la ministrul Sănătății că în premiera mondiala Romania are capacitate nelimitata de testare, si atunci ne intrebam de ce avem cel mult 40.000 de teste zilnic. S-au achizitionat milioane de teste rapide si totusi oamenii nu au acces la testare. Cazurile nu depasesc cu mult 6.000 de infectari pe zi, dar numarul de pacienti de la ATI este intr-o crestere permanenta, cred ca s-a ajuns la o limita a capacitatii de tratare la nivel spitalicesc.

Am auzit despre un proiect legat de testarea din farmacii, rămâne de văzut câte dintre ele vor dori să se înscrie în program. Nu înţelegem de ce medicii de familie nu sunt integraţi rapid în sistem. Ei trebuie să primească teste rapide şi să poată ajuta autorităţile de sănătate publică în identificarea focarelor, în desfăşurarea anchetelor epidemiologice”, a declarat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.