Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila dă primele date după acuzațiile privind un 'val de decese' la 'Pantelimon': Care a fost mortalitatea în ultimii ani, în unitatea medicală

Alexandru Rafila

Alexandru Rafila dă primele date după acuzațiile privind un 'val de decese' la 'Pantelimon': Care a fost mortalitatea în ultimii ani, în unitatea medicală

UPDATE - DOCUMENT | De ce au murit, de fapt, pacienții de la Spitalul Pantelimon

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, după ce a stat de vorbă cu personalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon, în urma valului de decese de la unitatea medicală, că mortalitatea în unitatea medicală a fost în ultimul an de 3,5 decese zilnic..

Rafila: Nu sunt până în momentul de față elemente care să susțină aceste acuzații

„Corpul de control al ministrului Sănătății este de dimineața aici, se iau note de informare din partea personalului care lucrează în secția ATI și se lucrează și împreună cu comisia de investigație internă a spitalului, care e formată din profesioniști din spital și bineînțeles Colegiul Medicilor. Nu sunt până în momentul de față elemente care să susțină aceste acuzații, dar asta nu înseamnă că nu mergem în continuare cu investigația”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a spus că speră că acuzațiile vor fi infirmate de cele trei investigații care se desfășoară în paralele și că speră că până la mijlocul săptămânii viitoare vor fi disponibile concluziile.

„Ne interesează siguranța pacientului, dacă au fost decese ele sunt regretabile. Suntem alături de familii, dar sunt situații în care starea biologică a unui pacient este foarte degradată și se întâmplă și decese, iar aceste 17 decese care s-au întâmplat în decursul celor 4 zile, între 4 și 7 aprilie, sunt absolut regretabile”, a mai spus Rafila.

Care a fost mortalitatea în spital, în ultimii ani

Ministrul a spus că au fost analizate și statisticile privitoare la mortalitatea din spital.

„Mortabiltatea medie în anii 2022, 2023 și primele trei luni ale acestui an este undeva în jur de 3,5 cazuri zilnic, este mortabilitatea care se înregistrează la nivelul spitalului, este o deviație regretabilă, dar se poate întâmpla, sunt zile când numărul de decese este mai mare, când este mai mic”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citește și: Alexandru Rafila descinde la 'spitalul groazei' din București, unde au fost zeci de morți suspecte - Ministrul a răbufnit: Lăsaţi-ne să ne facem treaba!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.