Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | De ce au murit, de fapt, pacienții de la Spitalul Pantelimon

diagnostic pantelimon pacient

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii se află vineri la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, acolo unde medicii sunt acuzați pentru moartea a 17 pacienţi internați la Terapie Intensivă, care ar fi murit în decurs de patru zile, în urma administrării incorecte a unui medicament.

Din primele date ale controlului și din documentele medicale rezultă faptul că pacienții erau în stare foarte gravă, iar decesul a survenit ca urmare a cedării organismului, nu în urma administrării incorecte a unui medicament.

CONSULTAȚI AICI DIAGNOSTICUL FIECĂRUI PACIENT

Acuzațiile privind administrarea incorectă a medicamentelor au fost făcute de către fosta șefă ATI, de la Spitalul Pantelimon, dar, cel puțin deocamdată, acestea nu se verifică.

Managerul de la Pantelimon: Sunt decese care nu au putut fi evitate

Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea, spune că, din analiza preliminară, nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă și că au fost „decese care nu au putut fi evitate”.

„Până în momentul de față, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secția de Terapie Intensivă. De asemenea, nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organisme, nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în Secția ATI. Suntem foarte preocupați de siguranța pacientului și pacienții sunt tratați la noi în siguranță. Medicii ATI, ca toți medicii spitalului, depun toate eforturile pentru a reuși în fiecare caz în parte. Tratăm fiecare bolnav în parte”, spune Managerul Spitalului Pantelimon din București, Bogdan Socea

El spune că „au fost decese care nu au putut fi evitate”.

Socea afirmă că raportul final va fi gata până miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.