Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UMDR: 'Să încetăm cu acest circ'

Alexandru Rafila, deputat-ales PSD și propunerea social-democraților pentru funcția de premier, a catalogat drept „circ” negocierile dintre PNL, USR-PLUS și UMDR pentru formarea viitoarei coaliții de guvernare. Social-democratul a dat de înțeles că PNL are pretenții cam mari pentru scorul obținut în alegerile parlamentare și a susținut că i se pare ilogic ca Ludovic Orban să se vrea premier la puțin timp după ce a renunțat de bună voie la post. De altfel, Rafila l-a criticat pe Orban pentru faptul că a demisionat din funcția de prim-ministru, lăsând astfel Guvernul cu puteri limitate.

„Toate discuțiile astea prelungite trebuie să se soldeze, la un moment dat, cu o finalitate, pentru că e nevoie de un guvern cât mai rapid. Unul care să-și poată să-și exercite atribuțiile. Criza economică e extrem de mare. Ați văzut ce consecințe sunt pentru că domnul Orban și-a dat demisia din timp, așa încât să nu mai poată fi adoptate Ordonanțe de Urgență. Iar consecințele economice sunt evidente. Nu mă mai refer la cele pentru zona de sănătate, care acum e în atenția tuturor. Evdent că toate aceste dispute ar trebui să se termine.

Citește și: Florin Roman îl taxează dur pe Dacian Cioloș și îl compară cu Liviu Dragnea: ‘Speram să nu mai trăiesc un astfel de moment’ .

Dar nu pot să nu remarc că 25% dintre voturile alegătorilor reprezintă incredibil de mult. Totuși, ocuparea principalelor poziții în stat, președintele Camerei Deputaților, prim-ministru, un număr foarte mare de ministere... Mi se pare exagerat că doar unul din patru alegători care s-au prezentat la vot au dat votul PNL, iar această împăunare permanentă mi se pare puțin exagerată. Mai ales că soluțiile economice ale precedentului guvern liberal au fost destul de dubioase. Suntem pe un rușinos loc 114 global în ceea ce privește sprjinul acordat de Guvern sectorului economic în timp de pandemie. Am împrunutat foarte mult și am avut programe de shopping, așa le spun eu, și mai puțin programe de susținere a mediului economic și lucrul acesta se reflectă în pierderea locurilor de muncă și în închiderea multor întreprinderi mici și mijlocii”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la B1 TV.

Rafila a mai spus că i se pare ilogic ca Orban să aspire la funcția de premier când tocmai a renunțat la ea, ca modalitate de asumare a eșecului: „Aici nu e vorba de opinia mea neapărat sau a colegilor mei. O simplă judecată logică arată că un om care a demisionat pentru că și-a asumat eșecul unei guvernări și eșecul în alegeri nu poate să vină peste câteva zile să spună că e cel mai potrivit să conducă un nou Guvern în care majoritatea funcțiilor sunt deținute de același partid PNL. Asta sfidează logica”.

Citește și: Florin Busuioc: ‘Virusul ăsta n-a apărut așa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate’

Social-demcoratul a mai susținut că, probabil, USR-PLUS insistă să obțină mai multe ministere importante pentru a compensa în raport cu PNL.

„Eu zic că trebuie să încetăm cu acest circ și să avem un Guvern care să fie votat în Parlament de o majoritate calificată și lucrurile să intre pe un făgaș normal”, a mai declarat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.