Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila dezvăluie o situaţie gravă din spitale: 'O să ajungem să îi discriminăm pe cei care nu au boala'

www.europafm.ro
rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a spus, joi, la „Marius Tucă Show”, că discriminare vis-a-vis de persoanele care nu au COVID-19 este în creștere, afirmând că există oameni care nu sunt acceptați în spitale pentru că nu prezintă teste negative la coronavirus, transmite Mediafax.

„Discriminarea crește în România față de pacienți. O să ajungem să îi discriminăm pe cei care nu au boala. (...) Sunt persoane care se prezintă în spital și nu sunt primiți pentru că nu se prezintă cu test negativ. Dacă noi plecăm de la premisa că orice persoană sănătoasă care se prezintă la medic ar putea fi infectată și nu îl tratăm până nu se prrezintă cu test pozitiv, creăm o problema legată de mortalitate mult mai mare”, a spus, joi seara, Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”.

Președinte SRM a mai spus căa fost extinsă testarea și au fost incluse persoanele la risc, adică paciențiiii oncologici, pacienții dializați, femeile gravide și bătrânii din centrele de îngrijire.

„Trebuie să schimbăm algoritmul de eliberare a pacientului din spital care se bazează pe două teste PCR negative”, a mai spus Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.