Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, după acuzațiile Danei Budeanu: 'Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz. Nu ar avea niciun rost'

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut declarații la România Tv cu privire la acuzațiile aduse de Dana Budeanu la adresa unei firme de pompe funebre.

Dana Budeanu a anunțat pe Facebook că mătușa ei a murit. Creatoarea de modă a declarat război firmei care a trecut motivul decesului ca fiind COVID, deși ea nu a fost niciodată infectată.

”Mătușa mea a murit astăzi, acasă! Firma care se ocupă de toate cele a tecut cu japca pe certificat „boala lu’ Calache” (n.r. – Covid-19)! Nu a avut-o niciodată! Nu a fost la spital! Pur și simplu, familiei i s-a spus că o să treacă și asta pe certificat! Din păcate pentru voi, familia asta este a mea! Vă nenorocesc”, a spus Dana Budeanu în postarea de pe Facebook.

Angela Merkel a acceptat oferta lui Vladimir Putin: Rusia și Germania vor produce împreună vaccinuri anti-COVID-19

„E posibil să facă cineva un asemenea abuz?”, l-a întrebat Victor Ciutacu pe Alexandru Rafila, în direct la RomâniaTv.

„Eu nu înțeleg care ar putea fi scopul unui asemenea abuz. Nu ar avea niciun rost. Stabilirea diagnosticului poate fi făcută și de medicina legală. Eu nu sunt medic legist, dar pot să vă descriu o situație. În decurs de o lună, în județul Argeș au fost mai multe decese la domiciliu. Se face o anchetă pentru a se stabili cauzele deceselor și pentru acei pacienți s-a făcut inclusiv testarea pentru COVID. În 12 dintre cele 14 cazuri a fost detectată prin PCR infecția cu coronavirus”, a explicat medicul Rafila.

„Există o procedură, e descrisă în metodologia de la INSP. Se face pentru aceste cazuri care nu erau internate, diagnosticate, nu se știa care e situația”, a mai explicat Alexandru Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.