Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila: 'Există dovezi științifice că actualul vaccin nu mai oprește transmiterea COVID-19' (video)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți, la Antena 3, după ce numărul cazurilor COVID-19 s-au dublat față de ziua precedentă, că în realitate este o scădere a numărului de cazuri față de săptămâna trecută.

„Cresterea nu e neasteptata. Am avut saptamana trecuta, marti, peste 12.000 de cazuri, deci saptamana asta am avut ceva mai putine cazuri fata de martea trecuta. Avem o speranta, dublata si de cifre, sa consideram ca a incetinit cresterea. Se produce crestere, dar mai lent. O sa avem o imagine mai aproape de adevar la inceputul saptamanii viitoare”, a explicat ministru.

Rafila a adăugat: „Exista dovezi stiintifice ca vaccinul nu opreste transmiterea. Avem obligatia sa revitalizam vaccinarea dar cu un vaccin care isi dovedeste eficacitatea in stoparea transmisibilitatii”. Potrivit acestuia, noul vaccin va fi gata „probabil in octombrie” și România îl va cumpăra.

Legat de numărul bolnavilor COVID care au murit, ministrul a afirmat: „Noi suntem martorii infectiilor de acum 3 saptamani, dar nu sunt decese comparabile cu valul al patrulea”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.